Ekstra Bladet

Misbrugt dreng blev selv sexkraenke­r

-

En hjerneskad­et 48-årig mand er tiltalt for at have voldtaget en fire-femårig dreng mindst 50 gange på et toilet i Ishøj Bycenter, når han efter aftale med drengens familie skulle følge ham i børnehave. Da retssagen startede i går ved Retten i Glostrup, kom det frem, at den nu 11-årige dreng har taget stor skade.

Nogle år senere blev han udsat for et nyt seksuelt overgreb begået af en 15årig dreng på et aflastning­ssted for socialt belastede børn, og drengen blev efterfølge­nde selv kraenker, da han forgreb sig på en jaevnaldre­nde dreng.

– Han kopierede, hvad den 15-årige havde gjort ved ham, sagde specialank­lager Bo Bjerregaar­d i retten. I dag er drengen tilknyttet Janus Centret, der behandler børn og unge med seksuelle adfaerdspr­oblemer.

Faldt ud af lejlighed

Den 48-årige tiltalte afviser at svare på spørgsmål i retten. Til en psykiater har han fortalt, at han blev hjerneskad­et, da han som lille faldt ud af en lejlighed på første sal.

– Min klient kan skrive sit eget navn og sige ja og nej. Men han kan hverken laese eller skrive, siger forsvarer Carsten Halle.

Den tiltalte har dog tidligere udtalt til politiet, at han jaevnligt spillede 500 med drengens mor, og at han fra tid til anden fulgte drengen i ’skole’. Men han benaegter, at han skulle have udsat drengen for overgreb.

Politiet kom på sporet af sagen, da den 11-årige drengs plejeforae­ldre tidligere i år tog kontakt til myndighede­rne. Drengen er blevet videoafhør­t, og optagelser­ne er afspillet i retten for lukkede døre.

Anklagemyn­digheden kraever, at den tiltalte anbringes på en institutio­n for personer med vidtgående psykiske handikap.

Ritzau

 ?? ARKIVFOTO: JESPER CENTERVALL ?? Drengen skulle følges i børnehave, men blev voldtaget 50 gange på et toilet i Ishøj Bycenter.
ARKIVFOTO: JESPER CENTERVALL Drengen skulle følges i børnehave, men blev voldtaget 50 gange på et toilet i Ishøj Bycenter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark