Ekstra Bladet

Succesen med Klyderne

-

Trods afslaget fra Gasolin’ fik Tom McEwan efterfølge­nde en imponerend­e karriere, der indbefatte­r filmog tv-roller – blandt andet modtog han i 1990 en Robert for årets mandlige birolle i Nils Malmros-filmen ’Århus by Night’.

Mest kendt er han som det ene medlem af trioen Klyderne, hvor de andre var Jesper Klein og Jess Ingerslev.

Børn og barnlige sjaele vil også genkende ham fra DR-programmer­ne ’Nu er det ikke sjovt laengere’, hvor han slog sig løs sammen med makkeren Jess Ingerslev. To år senere var han på skaermen igen i succesen ’Ude på noget’, hvor også Ghita Nørby og Tommy Kenter medvirkede.

Musik og komik

– Jeg kom jo med i en masse andre ting, som jeg havde stor succes med – eksempelvi­s Klyderne, der jo var en herlig blanding af musik og komik, hvor jeg kunne bruge det der med trommestik­kerne op i luften og alt det der.

– Jeg og Jess lavede jo også børne-tv med masser af musik og komik. Og så har jeg jo også lavet skuespil og en 400-500 andre forskellig­e ting, siger 78-årige Tom McEwan.

Ingen pensionspl­aner

Han tilføjer, at han ikke har nogen aktuelle planer om at slippe trommestik­kerne.

– Jazz, komik, fis og ballade og god stemning. Det kan jeg ikke leve uden, og så er der jo ingen grund til at holde op.

 ?? FOTO: PETER HAUERBACH/RITZAU SCANPIX ?? Det gik uden Gasolin’Tom McEwan har haft et langt og succesfuld­t liv i showbiz – også selvom det ikke blev som rytmisk indpisker i Gasolin’.
FOTO: PETER HAUERBACH/RITZAU SCANPIX Det gik uden Gasolin’Tom McEwan har haft et langt og succesfuld­t liv i showbiz – også selvom det ikke blev som rytmisk indpisker i Gasolin’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark