Ekstra Bladet

Ingen jul og gaver i år

Tv-vaerten Lene Beier dropper højtiden helt. Til gengaeld skal hun vaere intenst sammen med sin mand og deres to børn

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@eb.dk

Vi skal rejse rundt med rygsaek, så der er slet ikke plads til at have gaver med. Vi skal ikke en gang have iPads med

Lene Beier kan egentlig ret godt lide jul. Isaer fordi højtiden med alle traditione­rne samler hendes familie på kryds og tvaers.

– For mig har jul altid betydet, at jeg har set mange mennesker. Alle har haft fri og dermed haft tid til at vaere sammen, siger den populaere tv-vaert. Men i år skal Lene Beier hverken se tanter, onkler eller kusiner til julefrokos­ter og sammenkoms­ter.

– I år har vi hjemme hos os valgt, at vi ikke skal holde jul. Som i overhovede­t ikke, siger ’Landmand søger kaerlighed’-vaerten.

I en måned skal hun sammen med sin mand og deres to drenge rejse rundt i Cambodja og Vietnam.

– Det bliver en rejse helt uden jul og gaver. Vi har talt med vores børn om, at det er et valg, vi har taget at droppe julen i år. For nogen er det ikke et valg. De har simpelthen ikke råd til det, siger hun.

Ingen plads til pakker

Mange familier, der vaelger at rejse ud i verden i julen, tager en gave og en nisse med i kufferten. Men ikke familien Beier. Det er enten eller.

– Og så skal vi i øvrigt rejse rundt med rygsaek, så der er slet ikke plads til at have gaver med. Vi skal ikke en gang have iPads med, siger hun.

Mens Lene Beiers drenge ikke får gaver til jul i år, kan de se frem til masser af tid med deres foraeldre.

– Vi skal bare vaere sammen. Den her rejse er et eventyr med masser af tid til hinanden, siger hun.

– Det er vel også den bedste gave, man kan give sine børn?

– Ja! Vi skal bare lege og hygge os. Jeg skal vaere den mor, der bare siger ja, når de spørger, om vi skal spille bold. Der er ikke lige et eller andet, jeg skal. Når man holder jul derhjemme, går meget af tiden med forberedel­se, hvor man ikke er sammen med ungerne. Og så er det dyrt at holde jul. Helt enormt dyrt, siger hun.

Jul i vandkanten

Det er ikke første gang, at familien Beier tilbringer december måned under eksotiske himmelstrø­g.

– Vi gjorde det også for et par år siden. Der holdt vi jul i vandkanten, hvor vi sad og grillede. Det var fantastisk, fortaeller hun.

Lene Beier ved derfor også, hvad hun kommer til at savne ved julen. Det bliver at se resten af familien.

Jul bliver der dog holdt i Lene Beiers hjem, som tvseerne har kunnet følge tilblivels­en af i programmet ’Beier bygger’.

– Vi har noget familie, der flytter ind i vores hus, mens vi er vaek, siger hun.

 ?? FOTO: JANUS NIELSEN/RITZAU SCANPIX ?? – Vi har talt med vores børn om, at det er et valg, vi har taget at droppe julen i år. For nogen er det ikke et valg. De har simpelthen ikke råd til det, siger Lene Beier.
FOTO: JANUS NIELSEN/RITZAU SCANPIX – Vi har talt med vores børn om, at det er et valg, vi har taget at droppe julen i år. For nogen er det ikke et valg. De har simpelthen ikke råd til det, siger Lene Beier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark