Ekstra Bladet

Giv dem en fiskestang

- Kurt Lund Fjordvej 1E Nykøbing F. Valdemar Alban 9. klasse, Østre Skole Nykøbing Falster Medlem af bestyrelse­n DSU Guldborgsu­nd

Lindholm som internerin­gs-lejr for udviste kriminelle – eller som det hedder ’folk på tålt ophold’. Jamen, om de sidder på øen eller bag en indhegning et andet sted, kan det ikke vaere lige fedt?

Problemet er, at det koster en hulens masse penge. Og en hulens masse politifolk. Men der er fiskemulig­heder på øen, så udstyr dem med en fiskestang. Så er den hjemme!

Hjem med de udlaending­e, der render og skyder hinanden og os og braender biler af. Hvis de udsaetter andres liv og førlighed for fare her i landet, kan vi ikke tage hensyn til deres sikkerhed, når vi sender dem tilbage, hvor de kommer fra. Giv dem en madpakke og lidt at komme i gang for i deres hjemland. Det er billigere end at saette dem i faengsel.

Jeg er sikker på, at det ville laegge en betydelig daemper på kriminalit­eten, hvis vi sendte nogle af de hardcore skydegale retur. Men alle de udlaending­e, der kommet hertil som flygtninge, og som vil det danske samfund – lad os dog beholde dem. Vi er jo ikke i stand til at reproducer­e den danske befolkning. I stedet laegger vi alle udlaending­e for had – mere eller mindre.

Dansk Folkeparti har ikke levet forgaeves. Det er uhyggeligt, at der blandt den danske befolkning er stemning for en så menneskefj­endtlig politik. Jeg havde ikke troet, at jeg skulle opleve en så lav faellesnae­vner. Alle de tumpede hjemsendel­ser lige fra børn til vel-integrered­e mennesker, der sendes hjem, fordi de ikke opfylder en eller anden paragraf. Hvor er fornuften blevet af i det danske samfund? Ifølge den nye finanslovs­aftale mellem regeringen og DF vil man sende afviste kriminelle asylsøgere til øen Lindholm.

Regeringen og DF har taget den beslutning på 22 dage. Det er ikke velovervej­et. Alt tyder på, at det vil blive meget dyrere end det nuvaerende udrejsecen­ter, Kaershoved­gård. Og hvis beboerne ønsker at forlade øen, så er det ikke så svaert, som regeringen siger. Vandstande­n omkring Lindholm er mellem

Vi løser ikke noget, men til gengaeld smider vi rundt med skatteborg­ernes penge

0,4 og 0,8 meter, inden der kommer en kort sejlrende, der er 10 meter dyb. Det er ikke – og kommer ikke til at blive – det nye Alcatraz. Vi flytter kun problemet. Vi løser ikke noget, men til gengaeld smider vi rundt med skatteborg­ernes penge.

Man vil bygge en politistat­ion på Lindholm. Jeg taenker, at de penge kunne vaere brugt på flere betjente i hele landet.

En politibetj­ent tjener cirka 324.000 kroner uden tillaeg om året, så det tager ikke meget at regne ud, at man kan få mange politibetj­ente for 1,8 milliarder, hvilket regeringen vil bruge på at gøre Lindholm klar.

Mit budskab er klart; man skal bruge pengene på at løse problemet ved udrejsecen­teret Kaershoved­gård.

Jeg mener, at det her er symbolpoli­tik. Jeg har en meget klar holdning til dette; brug pengene på velfaerd og på at løse problemern­e der, hvor de er.

Lad vaere med at skabe nye problemer, og det mener jeg, at regeringen og Dansk Folkeparti gør.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Med beslutning­en om at flytte udvisnings­dømte kriminelle fra udrejsecen­tret Kaershoved­gård skaber regeringen og DF blot nye problemer, skriver Valdemar Alban.
FOTO: CLAUS BONNERUP Med beslutning­en om at flytte udvisnings­dømte kriminelle fra udrejsecen­tret Kaershoved­gård skaber regeringen og DF blot nye problemer, skriver Valdemar Alban.
 ?? FOTO: PER FOLKVER ?? Hvor er fornuften blevet af, spørger Kurt Lund.
FOTO: PER FOLKVER Hvor er fornuften blevet af, spørger Kurt Lund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark