Ekstra Bladet

Udstillet og udspillet

-

De seneste år har Klavs Bruun ikke formået at føre holdet naermere toppen af poppen

NANTES (EKSTRA BLADET) Landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen var groggy efter kampen mod Rusland. Han var hårdt ramt. Det lagde han ikke skjul på.

DET ER hele håndbold-Danmark også. Sandheden om det danske kvindeland­shold er barsk. Rusland gav os er regulaer røvfuld, og kampen afslørede, at Danmark er langt fra verdenstop­pen. Der hvor Rusland, Frankrig og Holland opholder sig.

DET DANSKE landshold er ungt. Det har Klavs Bruun selv valgt. Han har satset på ungdommen og talenterne. Men det viste sig ikke at vaere nok, da modstander­ne kom fra øverste hylde.

DANMARK blev både udspillet og udstillet, og lige i skrivende stund en mandag aften i Nantes, kan det vaere svaert at tro på, at Klavs Bruuns mandskab med tiden kan vokse sig stort og staerkt nok til at kunne matche de bedste hold i verden. Dertil var forskellen mellem Rusland og Danmark naermest uoverskuel­ig stor. De seneste år har Klavs Bruun ikke formået at føre holdet naermere toppen af poppen.

DER BLIVER reddet for få bolde. Der bliver braendt alt for meget. Og der bliver lavet alt for mange tekniske fejl. Det er sådan set de tre mest vitale områder i håndbold. Her er vores niveau ganske enkelt for lavt.

KLAVS BRUUN forsøgte ellers efter bedste evne at aendre på tingenes tilstand i kampen mod Rusland. Han tog en timeout efter godt ti minutter, hvor vi efter en ellers udmaerket start var bagud 2-6. To tekniske fejl og et braendt straffekas­t var årsagen. Her fik Rusland slået det hul, som den danske traenersta­b havde advaret om inden kampen.

SOM I opgørene mod Serbien og Frankrig kom Danmark til at halse efter. Spillet blev forceret, det samme blev afslutning­erne, og så blev der braendt alt for meget på den russiske keeper, som i første halvleg stod med en redningspr­ocent på 47. De skiftende danske keepere havde blot to redninger hver inden pausen.

DA VI kom bagud 4-9, reagerede Klavs Bruun endnu engang. Ud med Stine Bodholt, Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen og ind med Stine Jørgensen, Lotte Grigel og Kathrine Heindahl.

DET GAV hurtigt udbytte. Den samme kombinatio­n blev gentaget i tre angreb i traek og det gav tre scoringer af Heindahl, men taettere på end tre mål kom vi ikke inden pausen. Russerne var gode til at udnytte hver eneste danske fejl.

EFTER PAUSEN forsøgte Klavs Bruun sig med at spille syv mod seks. Men igen indfandt fejle sig, og så smuldrede det hele. For første gang under dette EM, så man danske spillere virke opgivende. Men overmagten var var da også kolossal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark