Ekstra Bladet

- HAN GÅR EFTER ÉN TING

Kamil Wilczek gik med fuldt overlaeg efter at ramme Vejles Kemir Memija. Tv-billederne kommer dog ikke til at skaerpe straffen, mener Stig Tøfting

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Der var fuld knald på, da Brøndby søndag aften vendte slagets gang mod Vejle og tog tre point med hjem til Vestegnen.

Apropos slag, så skal Brøndby vaere heldig med, at målscorer Kamil Wilczek overhovede­t var på banen, da han skubbede bolden det sidste stykke over stregen ved udligninge­n.

Den polske angriber skulle nemlig have haft direkte rødt kort, da han i slutningen af første halvleg fløj direkte ind i fjaeset på Kerim Memija med albuen forrest.

Haevnaktio­n

Det mener Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting.

– Man kan ikke med sikkerhed vide, hvad intentione­n var, men i min verden viser tv-billederne med al tydelighed, at Wilczek gik efter én ting. Det var at betale tilbage for den mindre batalje, der var med Mads Greve tidligere.

– Problemet er bare, at haevnaktio­nen gik ud over den forkerte, da Memija ikke havde rørt Wilczek. Og i øvrigt kom Mads Greve til at give Wilczek et dask, da han sparkede bolden vaek. Det var ikke med vilje. Men det var Kamil Wilczeks haevnaktio­n i min bog. Det skulle have vaeret et klokkeklar­t direkte rødt, siger Stig Tøfting.

Kamil Wilczek havde vanen tro ikke lyst til at tale med pressen efter kampen, men over for Ekstra Bladet fortaeller Vejles kommunikat­ionschef, at polakken kom hen til Vejles baenk for at tale med Memija efter opgøret, men da var Vejlespill­eren sendt på hospitalet.

Det er hans valg

Brøndbys topscorer fik dog Memijas telefonnum­mer.

– Det giver trods alt et indtryk af, at han fortryder hårdheden i sin aktion. Jeg er egentlig ligeglad med, han ikke har behov for at forklare sig over for pressen. Det kan vaere, han hellere vil bruge klubben som talerør, og spillerne er ikke forpligtet til at stille op til interview. Wilczek stiller jo heller ikke op, når han har scoret hattrick. Det er hans valg, siger Stig Tøfting

Kampens travle dommer, Peter Kjaersgaar­d, tog sig i øvrigt tid til at forklare sig efter kampen. Her indrømmede han sin fejl og forklarede, han vurderede situatione­n forkert på banen.

Netop derfor forventer Stig Tøfting heller ikke, at DBU’s disciplina­erinstans kommer på overarbejd­e på trods af de mange tvivlsomme kendelser under kampen i Nørreskove­n.

– Det ville da vaere rart, hvis sofaudvalg­et kom mere på banen, men lige med Kamil Wilczeks albue er det svaert at gøre mere ved, fordi dommeren erkender at have set episoden. Det skal han indberette bagefter, siger Ekstra Bladets fodboldkom­mentator og uddyber.

Snydt for straffe

– Derfor bliver Wilczek heller ikke idømt yderligere karantaene­point – ligesom der heller ikke bliver gjort noget ved de to situatione­r med Vejle.

Stig Tøfting mener nemlig, at Brøndby blev snydt for et straffespa­rk, der skulle have ført en udvisning med sig til Vejles målmand, Thomas Hagelskjae­r.

Det går ganske enkelt for staerkt for dommerne. Vi så det jo utallige gange i denne runde og sidste runde

På et hjørnespar­k hoppede keeperen ud i feltet og boksede Paulus Arajuuri direkte i ansigtet.

– Det KAN IKKE vaere tilladt at slå modstander­en i hovedet! Det er meget muligt, det er en fejl eller utilsigtet, men markspille­re bliver jo også straffet, når de begår klodsede forseelser i marken. Det er bare sjaeldent, målmanden bliver straffet på samme måde, og Peter Kjaersgaar­d dømte heller ikke noget her. Også Vejles angriber Allan Sousa var i vaelten. Brasiliane­ren smed sig meget let, da han fik sit frispark efter ti minutter – et frispark som han i øvrigt taevede ind i netmaskern­e .

Bider ham i røven

Senere fik Sousa gult kort for film og sin anden advarsel for brok.

– Det er den ene side af Sousa. Den anden side er, at han er en fantastisk fodboldspi­ller. Jeg tror faktisk, det kommer tilbage og bider ham i røven, at han snød dommeren ved frisparket. For jeg synes ikke, hans ’film’ var til gult. Der var heller ikke straffe, men det gule var hårdt dømt, siger Stig Tøfting og konkludere­r.

– Det går ganske enkelt for staerkt for dommerne. Vi så det jo utallige gange i denne runde og sidste runde osv. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen: ’Giv nu dommerne noget hjaelp’. De kan umuligt følge med.

– Hvad så med argumentet om, at tv-stationern­e ikke daekker alle kampe lige godt?

– Det kan godt ske, der er flere kameraer på til de store kampe, men jeg er sikker på, at et enkelt kamera havde fanget Thomas Hagelskjae­rs bokseepiso­de og Wilczeks albue. Det er første skridt mod en mere ’retfaerdig’ afvikling af kampene.

 ?? FOTO: VIASAT/TV3 ?? Haevnaktio­n, kalder Stig Tøfting Brøndbys Kamil Wilczeks høje albue.
FOTO: VIASAT/TV3 Haevnaktio­n, kalder Stig Tøfting Brøndbys Kamil Wilczeks høje albue.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark