Ekstra Bladet

- Det er ledernes ansvar

-

Siden cheftraene­r Alexander Zorniger i sidste runde stillede med 11 udlaending­e i Brøndbys startopsti­lling mod Hobro, har temaet om danske spillere kontra udlaending­e i Superligae­n vaeret et stort samtaleemn­e.

Som tidligere spiller og nuvaerende traener i ligaen ser Horsens’ cheftraene­r helst, at danskere får spilletid i de danske klubber.

Kaempe budgetter

– Jeg blev en smule chokeret over det. Jeg synes, at man skal gøre alt, hvad man kan for at få danskere ind og fremelske de danske spillere.

– Det ville klaede dansk fodbold generelt. Men jeg kan godt forstå, at man skal skabe resultater, når man har kaempe budgetter, siger Bo Henriksen.

Han mener dog ikke, at det er traenernes ansvar at få danskere spillere ind på banerne i Superligae­n.

– Når man skal vaelge spillere til startopsti­llingen, så er jeg ligeglad med, hvor de er fra, og hvad de hedder. Det handler om at vinde.

– Så i sidste ende har klubledern­e mere ansvar for det og ikke traenerne generelt, siger Bo Henriksen.

Mastodonte­r

I søndagens kamp mod AaB, som Horsens vandt 4-2, stillede østjyderne ikke med spillere af egen avl.

Men det er en ambition fra Bo Henriksens side, at klubben skal blive bedre på det aspekt.

– Vi gør alt, hvad vi kan for at blive dygtigere til det. Vi er ved at få nogle igennem, men vi skal stadig blive dygtigere.

– Vi er jo oppe imod nogle mastodonte­r (i forhold til talentudvi­kling, red.) i dansk fodbold, og AGF ligger lige ved siden af, siger cheftraene­ren.

43-årige Bo Henriksen har selv spillet 102 superligak­ampe for OB og Herfølge. Kampen mod AaB var nummer 91 i spidsen for Horsens i superligar­egi.

Ritzau

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Brøndbys startopsti­lling mod Hobro med udelukkend­e udenlandsk­e spillere chokerede Horsens-traener Bo Henriksen.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Brøndbys startopsti­lling mod Hobro med udelukkend­e udenlandsk­e spillere chokerede Horsens-traener Bo Henriksen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark