Ekstra Bladet

SNYDT AF SENT SELVMÅL

NY AGFNEDTUR: AGF-kaptajn Pierre Kanstrup blev matchvinde­r for FC Nordsjaell­and, da han med otte minutter igen passerede sin egen målmand

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

’Vi skal have tre point’, sang de få AGF-tilhaenger­e i Farum, men de jublede ikke, da en af deres egne med otte minutter tilbage af en trist forestilli­ng stod for aftenens eneste mål.

Anfører Pierre Kanstrup var uheldig at prikke bolden i eget net og dermed måtte de aarhusians­ke tilhaenger­e forlade det nordsjaell­andske uden point.

Det stank laenge af 0-0 i en kamp, som begge hold havde brug for at vinde for at få kontakt til top seks.

FC Nordsjaell­and var bedst, men for sjaeldent farlige, og det var ganske symptomati­sk, at de skulle bruge hjaelp for at få den forløsende 1-0-scoring.

Kanstrup satte hårdt presset af indskifted­e Joachim Rothmann foden på Ulrik Yttergårds indlaeg, og bolden sneg sig lige nøjagtig ind forbi Kasper Kristensen i AGF-målet.

Det var højdepunkt­et på en kold og trist aften i Farum, hvor de 2044 tilskuere formentlig laenge fortrød, at de brugte mandagen på fodbold.

Følt afslutning

FC Nordsjaell­and startede ellers godt, og efter kun fem minutter fik topscorer Andreas Skov Olsen en gylden mulighed, da han blev spillet fri i dybden.

Teenageang­riberens afslutning savnede dog kvalitet og endte lige på AGF’s reservekee­per, Kasper Kristensen.

En ellers lovende start blev afløst af en periode, hvor Kasper Hjulmands mandskab svaert ved at nedbryde AGF-defensiven.

Østjyderne kom bedre med, og FC Nordsjaell­andmålmand Nicolai Larsen havde lige så meget at se til som sin kollega i den anden ende – uden dog at vaere overbelast­et.

Efter en halvdød periode var Karlo Bartolec i 28. minut centimer fra at bringe FCN foran.

Kasper Kristensen kunne intet stille op over for den kroatiske backs følte afslutning, men underkante­n af overligger­en reddede AGF, og det var målløst ved pausen.

Vinkede afvaergend­e

Kort inde i 2. halvleg følte Jens Stage og AGF sig med rette snydt for et straffespa­rk.

Bartolec ramte ben og ikke bold, da han ville høvle vaek, men dommer Michael Johansen vinkede afvaergend­e.

FCN var også efter pausen det mindst ringe af to ikke ret gode hold, og det lød modløst, da hjemmehold­ets tilhaenger­ne kraevede mål.

Men de fik det med otte minutter igen.

Uheldige Pierre Kanstrup sørgede for tre vitale point til FC Nordsjaell­and, der nu igen kan drømme om slutspille­t, mens AGF efterhånde­n ligner et hold, der er ude af den kamp.

FCN var også efter pausen det mindst ringe af to ikke ret gode hold

?? FOTO: JENS DRESLING ?? Uheldigt prik AGF’s Pierre Kanstrup (tv.), fik en uheldig hovedrolle, da han prikkede bolden i eget mål.