Ekstra Bladet

I aften er Eriksen til eksamen

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Det var noget af en livline, som Christian Eriksen gav sig selv og holdkammer­aterne, da han for to uger siden sparkede Tottenham til en spinkel 1-0 sejr over Inter på London-klubbens ’falske’ hjemmebane, Wembley.

For hvis ikke den indskifted­e danske stjerne havde sørget for, at Spurs nu er indbyrdes bedre end italienern­e i gruppe B, så havde aftenens kamp mod maegtige FC Barcelona på Camp Nou vaeret reduceret til en traeningsk­amp.

I stedet er både Eriksen og Spurs til noget af en eksamen mod Messi og co., som allerede har sikret sig førsteplad­sen.

Kan blive solgt

Lykkes det at matche det resultat, som Inter henter i hjemmekamp­en mod PSV Eindhoven, er Tottenham videre fra gruppespil­let for tredje gang.

Men for den danske stjerne kan der stå endnu mere op spil end en plads i ottendedel­sfinalen.

Som bekendt naermer Eriksen sig det sidste år af sin kontrakt i England, og derfor tyder meget på, at han kan blive solgt til sommer.

Her vil hans markedsvae­rdi på 7-800 mio. kroner vaere reduceret til højst det halve, og det vil ifølge flere agenter, som Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med, gøre ham langt mere attraktiv for Europas største klubber.

Det selskab tilhører FC Barcelona som bekendt, og det er ikke nogen hemmelighe­d, at Camp Nou står højst på fynboens ønskeliste over fremtidige arbejdspla­dser.

– Jeg har jo vaeret der på et tidspunkt. Og det gik ikke saerlig godt. Barcelona er en fantastisk klub, og jeg tror ikke der er mange, der siger nej til Barcelona, sagde han til Ekstra Bladet, og der er naeppe tvivl om, at svarer bliver ja, hvis catalonier­ne omsider melder sig med konkret interesse.

En interesse, som Christian Eriksen kan hjaelpe solidt på vej, hvis det lykkes at leverede det nødvendige resultat.

Men selv om Barcelona er sikre på førsteplad­sen, må undvaere navne som Luis Suarez og Samuel Umtiti og formentlig sparer Lionel Messi, er det noget af et mirakel, som skal leveres.

Vi skal vinde

FC Barcelona har ikke tabt i de seneste 28 hjemmekamp­e i Champions League, og har på eget graes kun tabt to gange mod engelske hold i 33 forsøg.

Tilmed er Spurs tvunget til at stille op med unge Kyle Walker-Peters på højreback, men det får ikke manager Mauricio Pochettino til at ryste på hånden.

– Vi skal vinde, hvis vi skal fortjene at gå videre. Vi er klar til at levere vores bedste. Sådan er vi nødt til at taenke, hvis vi skal praestere noget stort, siger argentiner­en, der helt sikkert håber på en stor kamp fra Christian Eriksen, selvom det kan ende med at koste ham sin danske stjerne.

FC Barcelona har ikke tabt i de seneste 28 hjemmekamp­e i Champions League

 ?? FOTO: AP ?? Christian Eriksen spiller for både Tottenham og sin egen fremtid på Camp Nou.
FOTO: AP Christian Eriksen spiller for både Tottenham og sin egen fremtid på Camp Nou.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark