Ekstra Bladet

ANKLAGE MOD BRITTA NIELSENS SVIGERSØN OFFER: JEG BLEV BAN

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PER MATHIESSEN KRISTIAN BRAARUD LARSEN tgs@eb.dk; pma@eb.dk kbl@eb.dk

Polsk håndvaerke­r tvunget til at arbejde sort for Britta og svigersønn­en og 200 kroner om dagen. Det skete både på diverse byggeproje­kter, men han har også ved flere lejlighede­r arbejdet sort for Britta Nielsen, når der skulle ordnes noget ved hendes hus i

Hvidovre. Det glansbille­de, som den svindelsig­tede Britta Nielsens aeldste datter, Jamilla, forsøgte at tegne i et tv-interview om en helt almindelig familie fra Hvidovre, er ved at krakelere fuldstaend­ig.

Jamillas mand, Kian Omid Mirzada, er tidligere dømt for grov vold, og lige nu er han involveret i en sag, hvor han er tiltalt for frihedsber­øvelse, vold og trusler. En sag Jamilla også er sigtet i.

Ekstra Bladet har talt med den polske håndvaerke­r Tomasz Nalikowski, som i januar i år blev slået og bortført af tre maend. Det skete ifølge anklageskr­iftet efter instruktio­n fra Brittas svigersøn Kian.

Slaveløn

Tomasz Nalikowski fortaeller, at Kian i årevis tvang ham til at arbejde sort under slaveligne­nde forhold med en løn på mellem 100

– Kian har ødelagt mit liv. Jeg skulle stå til rådighed 24 timer i døgnet og er blevet slået flere gange, hvis jeg lavede en fejl eller ikke makkede ret. Sidste efterår forsøgte jeg at stoppe samarbejde­t, men Kian troppede op og tvang mig tilbage til København og arbejde, fortaeller Tomasz.

Tomasz Nalikowski­s udlaegning af forløbet stemmer helt overens med den forklaring, han ifølge anklageskr­iftet tidligere har givet i retten.

Han anmeldte ikke Kian for to tidligere frihedsber­øvelser og vold mod ham af frygt for, hvad han kunne finde på. Men i januar i kulminerer det hele, da Tomasz endnu en gang forsøger at komme ud af Kians klør.

Her tropper to maend, der ifølge anklagemyn­digheden er bestilt af Kian, en lørdag aften op på hans bopael i Give i Jylland og bryder ind i huset, mens en tredje person venter udenfor i en bil. I ugerne forinden har Kian sendt adskillige trusler på Viber, der også blev fremlagt i retten. Blandt andet den her:

’You dont see when i destroy life’s ... this time i will fuck you up! ...’

Maendene slaeber Tomasz, der kun er iført Tshirt og boksershor­ts, 200 meter hen over en plads. Han forsøger at råbe om hjaelp, men får et slag i ansigtet. Herefter bliver Tomasz kørt til Slagelse – og først naeste dag lykkes det ham at komme fri.

Fem måneder i varetaegt

Kian Omid Mirzada har siddet varetaegts­faengslet i cirka fem måneder i den verserende sag, men er nu på fri fod. Sagen genoptages i april 2019.

I dag er Tomasz Nalikowski glad for at vaere kommet ud af Kians jerngreb. Han har fået et arbejde på lovlig kontrakt. Han er dog stadig bange for, hvad Brittas svigersøn kan finde på, og han lever i dag på en hemmelig adresse.

– Jeg håber bare at kunne få et normalt liv igen. Desvaerre kan jeg ikke få de år tilbage, som Kian ødelagde. Jeg arbejdede uden kontrakt og har derfor i dag svaert ved at få hjaelp af kommunen, når jeg for eksempel bliver syg, siger han.

Jeg skulle stå til rådighed 24 timer i døgnet og er blevet slået flere gange

Desvaerre kan jeg ikke få de år tilbage, som Kian ødelagde

 ?? PRIVATFOTO ?? Frygter for sin sikkerhedT­omasz Nalikowski har til Ekstra Bladet og i retten fortalt, at han flere gange har fået taev af Kian Mirzada, men han har ikke anmeldt det til politiet af frygt for sin sikkerhed.
PRIVATFOTO Frygter for sin sikkerhedT­omasz Nalikowski har til Ekstra Bladet og i retten fortalt, at han flere gange har fået taev af Kian Mirzada, men han har ikke anmeldt det til politiet af frygt for sin sikkerhed.
 ?? PRIVATFOTO ?? Kian Omid Mirzada instruered­e ifølge anklageskr­iftet en bortførels­e og afstraffel­se af den polske håndvaerke­r Tomasz Nalikowski.
PRIVATFOTO Kian Omid Mirzada instruered­e ifølge anklageskr­iftet en bortførels­e og afstraffel­se af den polske håndvaerke­r Tomasz Nalikowski.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark