Ekstra Bladet

DR spiser ungerne af med ultra kort julekalend­er

HISTORISK KORT: ’Theo og den magiske talisman’ holder ikke laenge på de yngste

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@eb.dk

15 minutter. Så lange – eller naermest historiske korte – er de 24 afsnit af årets julekalend­er på DR1.

Mellem 600.000 og små 800.000 danskere sidder hver aften klar med brunkager og klejner foran skaermen klokken 19.30 for at følge med i ’Theo og den magiske talisman’.

Men hvis man skaerer ’spildtid’ i form af handlingsr­esumé, titelsang og teaser for naeste episode vaek, er der altså meget lidt egentlig julekalend­er tilbage, hvilket da også er blevet bemaerket af seerne på DRs Facebook-side.

Og deres opfattelse er fuldstaend­ig korrekt, fortaeller Svend-Vilhelm Mikkelsen, der er journalist og driver hjemmeside­n juleweb.dk om jul og julekalend­ere.

Vaesentlig­t kortere

Hans optaelling viser, at ’Theo og den magiske talisman’ er vaesentlig­t kortere end tidligere DR-julekalend­ere.

– Jeg gaetter på, at det har noget med økonomi at gøre. Hvis man gør hvert afsnit fem minutter kortere, så skal man lave i alt 120 minutters mindre julekalend­er i løbet af december.

– Det svarer jo til en hel spillefilm, så det er en del penge, man sparer, siger Mikkelsen.

Han peger på, at DR i 00’erne kun lavede en ny julekalend­er hvert tredje år, men at de siden 2012 har lavet en ny hvert andet.

Koster penge

– Det er klart, at det koster flere penge, tilføjer han.

Svend-Vilhelm Mikkelsen peger også på, at handlingen i ’Theo og den magiske talisman’ muligvis ikke er staerk nok til at kunne holde seerne klistret til skaermen i 25 minutter, og der har han ifølge seriens hovedforfa­tter og instruktør, Peter Gornstein fat i noget.

– Vi har lavet en moderne eventyrfor­taelling, og vi har lavet den i lige praecis den laengde, som vi synes passer, siger han til Ekstra Bladet og tilføjer, at afsnittene varierer noget i laengde fra dag til dag.

– Kunne I have strakt fortaellin­gen ud over nogle flere minutter?

– Vi kunne sagtens have lavet en laengere julekalend­er i år, men vi har valgt at lave en tempofyldt fortaellin­g.

Ingen tomgang

– Vi har prioritere­t, at det skulle vaere spaendende fra start til slut, og der er ingen tomgangsep­isoder, siger hovedforfa­tteren, der ikke har noget med økonomien bag ’Theo og den magiske talisman’ at gøre.

Beslutning­en om at lave kort skarpe afsnit er Mikkelsen tilfreds med.

– Personligt vil jeg hellere have kortere afsnit og så en ny julekalend­er noget oftere, siger han.

Jeg gaetter på, at det har noget med økonomi at gøre

 ?? FOTO: DR ?? – Vi kunne sagtens have lavet en laengere julekalend­er i år, men vi har valgt at lave en tempofyldt fortaellin­g, fortaeller hovedforfa­tteren.
FOTO: DR – Vi kunne sagtens have lavet en laengere julekalend­er i år, men vi har valgt at lave en tempofyldt fortaellin­g, fortaeller hovedforfa­tteren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark