Ekstra Bladet

FORFAERDEL­IGT AT TAENKE TILBAGE PÅ

HVILKEN IDIOT JEG HAR VAERET: Stein Bagger var led ved sig selv, da Ekstra Bladet for ti år siden fandt ham i et amerikansk faengsel – det er han stadig

- PETER JEPPESEN LASSE CHARLEY PEDERSEN

For nøjagtigt ti år siden kunne Ekstra Bladet eksklusivt bringe det første interview med Stein Bagger.

’Jeg føler lede ved mig selv,’ lød de første ord fra den eftersøgte svindeldir­ektør på forsiden.

Ti år efter befinder han sig ikke laengere i faengsel, men leden er der endnu:

– Jeg synes, at det er forfaerdel­igt at taenke tilbage på en tid, og jeg kan ikke lide det.

Intet positivt

Jeg har bestemt ikke noget positivt at sige, om det jeg har gjort, hverken i forhold til mig selv, min familie eller mine venner. Jeg glaeder mig ikke over, hvilken idiot jeg har vaeret for ti år siden. På ingen måde, siger han til Ekstra Bladet i dag.

12. december 2008 befandt han sig i Santa Ana City Jail, hvor han fortalte Ekstra Bladets Mikkel Selin, at han delte celle med tre latinameri­kanere, som ventede på at blive smidt ud af USA. Graedende kundgjorde han over for bladet, at han var blevet truet med skydevåben af folk taet på ham – de ville have mange penge, og de fik dem, lød det fra ham.

Inden da havde der udspillet sig en haesblaese­nde jagt efter manden, der i offentligh­eden var blevet kendt som en succesfuld direktør, som stormede frem mod toppen med IT Factory. Men 1. december blev offentligh­eden klar over, at Stein Baggers succes var bygget på varm luft. Han var stukket af, og frem til Ekstra Bladet fandt ham, var han jagtet af landets største medier, der rejste verden rundt i forsøget på at finde ham.

Galimatias

Da han kom hjem, trak han ordene tilbage – ingen havde truet ham. Han havde selv stået for hele svindlen på i alt 862,5 millioner kroner – om end det var med god hjaelp fra den kriminelle svensker Mikael Ljungman, der sidenhen blev dømt for sin del af sagen omkring IT Factory – som en af de naermeste samarbejds­partnere.

Mens Stein Bagger sad i det amerikansk­e faengsel og glaedede sig over, at der nu var sat et punktum i sagen, var han ikke klar over, at der ventede et offentligt stempel – en faengselsd­om –

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? 12. Bladet Ekstra Bagger med interviewe­t med 2008USA. 12. i faengslet fraHavde selv købt billetten Stein var 2017 forside. marts iBladets IgenEkstra på Bagger– Man kan jo sige, at jeg selv havde købt billetten, siger Stein Bagger, om de ti år han har måttet gennem ’vridemaski­nen’ efter faengsling­en i USA i 2008.
FOTO: ANTHON UNGER 12. Bladet Ekstra Bagger med interviewe­t med 2008USA. 12. i faengslet fraHavde selv købt billetten Stein var 2017 forside. marts iBladets IgenEkstra på Bagger– Man kan jo sige, at jeg selv havde købt billetten, siger Stein Bagger, om de ti år han har måttet gennem ’vridemaski­nen’ efter faengsling­en i USA i 2008.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark