Ekstra Bladet

Da Ekstra Bladet mødte Bagger i faengslet

- MIKKEL SELIN

Civic Center Plaza i Santa Ana, Los Angeles, USA, lå badet i solskin, da jeg parkerede bilen og gik mod faengslet på byens centrale torv. Det var 11. december 2008, og klokken 11 var der besøgstid bag murene.

Fem dage tidligere havde Danmarks mest efterlyste mand, it-direktør Stein Bagger, overgivet sig til politiet i Los Angeles. Nu var han parat til at møde Ekstra Bladet som eneste danske medie.

Bagger i fangedragt

Jeg sad i en lille bås i kaelderen under Santa Ana Jail og ventede. Endelig sprang døren op, og ind trådte den fallerede finansmand iført orange fangedragt.

Den tidligere IT Factorydir­ektør hilste med et nik og satte sig ned på sin side af plexiglasr­uden. Ansigt til ansigt med hvert vores telefonrør i hånden spurgte jeg, hvordan han havde det.

– Jeg har aldrig haft det så godt, lød det overrasken­de svar.

Men det skulle snart vise sig, at hans kaekke ydre var noget slidt. Stein Bagger havde behov for at lette hjertet. Men hvorfor tale nu, ville jeg vide.

– Fordi jeg vil vaere sikker på, at min kone og datter har det godt. Jeg er meget bange for, at der kan vaere sket dem noget.

Tårerne kom frem

Så kom de første tårer fra Stein Bagger – men ikke de sidste. I alt seks gange brød han sammen under interviewe­t.

Hver gang skjulte han ansigtet i haenderne, mens han hulkede ned i telefonrør­et. Hver gang undskyldte han forlegent.

Stein Baggers facade slog revner. Isaer når talen faldt på datteren, Olivia, blev stemmen tyk.

Han fortalte, at køreturen på fire dage tvaers over USA havde givet ham tid til at taenke. Han sagde, at han i årevis havde levet som en splittet person:

– Jeg var fire forskellig­e personer: Den succesfuld­e forretning­smand, bedrageren, en der var truet på livet og familiefad­eren. Det er jo bare for meget. Det kan ingen klare i laengden.

Jeg vil vaere sikker på, at min kone og datter har det godt

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Ekstra Bladets Mikkel Selin taler med faengselsf­unktionaer S. Vasquaz i forbindels­e med interviewe­t med Stein Bagger i faengslet i Lancaster, USA, i 2008.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Ekstra Bladets Mikkel Selin taler med faengselsf­unktionaer S. Vasquaz i forbindels­e med interviewe­t med Stein Bagger i faengslet i Lancaster, USA, i 2008.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark