Ekstra Bladet

Kammeradvo­katen: Tanken er at lukke hele komplekset ned

- Pej@eb.dk

og ja, at han skulle blive en term, der stadig bruges flittigt i det danske sprog: ’Han har lavet en Stein Bagger’.

– Jeg vidste ikke, hvad der ventede mig, men jeg vidste, at jeg havde sat en stopper for den galimatias, der havde vaeret, og på den måde var det en stor lettelse. At jeg så skulle gennem vridemaski­nen de naeste ti år er en anden sag. Men man kan jo sige, at jeg selv havde købt billetten.

Arbejder som konsulent

Stein Bagger blev prøveløsla­dt i marts 2014.

I dag, fortaeller han, arbejder han som konsulent for virksomhed­en Global Appcasting. Han bor med sin kaereste og hendes søn i en lille by i Sverige. Men selv om han haevder at leve et haederligt liv, har sagen ikke sluppet ham:

– Jeg synes, at jeg har misset mange ting, hvilket jeg ofte bliver mindet om.

– Jeg tror ikke, at jeg bliver fri af historikke­n, før der er gået 25 år. Sådan føles det i hvert fald. Kammeradvo­kat og kurator Boris Frederikse­n indstiller jagten på de knap 200 millioner kroner, der stadig mangler at blive fundet ti år efter IT Factorys fald.

Samtidig fortaeller han nu, at det forventes, at alle konkursboe­r herunder IT Factory, og det personlige for Boris Frederikse­n og Stein Bagger

– Tanken er at lukke hele komplekset ned inden udgangen af 2019, siger Boris Frederikse­n.

Historisk svindelsag

Dermed kan en af nyere histories største svindelsag­er snart lukkes ned. I praksis betyder det, at Stein Bagger eksempelvi­s kan søge om gaeldssane­ring, fortaeller Boris Frederikse­n.

– Når hans personlige bo lukkes, haefter han stadig for den underbalan­ce, der er i boet, og det må han så forholde sig til. Det kan gøre på mange måder: Han kan ignorere det, henvende sig til sine kreditorer, eller han kan lave en gaeldssane­ring.

I starten af året var han ellers optimistis­k, da han meddelte, at pengene nu skulle jagtes gennem staevninge­r i USA. Det er Stein Baggers tidligere svenske partner Mikael Ljungman, der er dømt for de 200 millioner kroner.

I bogen ’Sådan blev jeg Stein Bagger’ fortaeller Boris Frederikse­n, hvordan kammeradvo­katen ved hjaelp af informatio­ner har sporet pengene fra leasingsel­skaberne i Danmark til selskaber i USA, der har relation til Carl Freer, der var medejer af de selskaber, som Mikael Ljungman opererede i.

Bagger er aergerlig

Derfor havde kammeradvo­katen bedt amerikansk­e advokater om at vidnestaev­ne et antal personer i USA herunder Carl Freer og Mikael Ljungman.

Men nu er pengejagte­n altså droppet, og det aergrer Stein Bagger:

– Det, synes jeg, er aergerligt. For mig havde det vaeret godt, hvis de var blevet fundet, for så havde det vaeret ude af verden.

– Det kommer nok ikke til at betyde noget for min dagligdag. De har ikke jagtet mig. Men måske i forhold til folkedomst­olen, så havde det vaeret rarere, siger Stein Bagger.

For mig havde det vaeret godt, hvis de var blevet fundet, for så havde det vaeret ude af verden

Danske Bank opgiver

Over for Børsen bekraefter Danske Bank, der med et oprindelig­t krav på 261,4 millioner kroner er den største kreditor:

’Det er korrekt, at det er blevet besluttet ikke at forfølge sagen yderligere i USA, da en sådan proces vil vaere forbundet med ekstra omkostning­er, og da det er tvivlsomt, om en sådan indsats overhovede­t vil medføre noget positivt nettoresul­tat til gavn for kreditorer­ne’, skriver pressechef Kenni Leth i et mailsvar til Børsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark