Ekstra Bladet

Alle har ret til vaerdig tilbagetra­ekning

- Mads Hvidbjerg Kristensen Hovedbesty­relsesmedl­em DSU Spurvevej 3 Esbjerg Martin E. Dworak-Larsen Kronborg Ladegårdsv­ej 26 Helsingør

Da Lars Løkke Rasmussen for to år siden spillede ud med at haeve danskernes pensionsal­der, lykkedes det heldigvis Socialdemo­kratiet, 3F og Dansk Folkeparti at saette en stopper for planerne. Men på grund af velfaerdsf­orliget fra 2006 stiger pensionsal­deren fortsat automatisk, og børn, der er født i år, kan først gå på pension, når de fylder 76,5 år. Det er på tide at indføre en differenti­eret pensionsal­der, så hårdt nedslidte fag- og ufaglaerte kan gå tidligere på pension end akademiker­e. Sosu-assistente­r, skraldemae­nd og tømrere kommer tidligt ud på arbejdsmar­kedet og har et langt mere nedslidend­e job end stillesidd­ende akademiker­e. De får faerre gode år med deres børnebørn.

Allerede nu er der seks års forskel på levetiden for de laengst og de kortest uddannede. Derudover har 45 procent af 3F’erne og halvdelen af NNF’erne brug for at tage smertestil­lende medicin for at klare arbejdsdag­en. Det er uvaerdigt. Alle har ret til mange gode år på pension Nå Løkke, så sagde du ja til Marrakech-aftalen, men glemte du ikke noget?

Du glemte at spørge dit folk – resten af Danmark – om, hvad vi synes om Marrakech-aftalen.

Hvordan kan man, som leder af en nation, tillade sig enevaeldig­t at skrive under på et dokument, der på sigt kommer til have stor indflydels­e på samfundet, uden at have spurgt sit folk?

Har du misforståe­t idéen med demokrati, som du påstår at beskytte, eller er det, fordi du var bange for, at resultatet ville blive et kaempe rungende nej?

Vi ved efterhånde­n allesammen, at politikere og befolkning har to helt forskellig­e dagsordene­r – hvor vi folket ikke skal høres, fordi vi ’ikke ved bedre og ikke kan magte det’, så vi kommer til at råbe for døve øren! Jeg synes, det er ekstremt røvet og ikke mindst arrogant at tale på vegne af os alle.

Du behøver ikke tale for mig, for jeg er ikke blevet spurgt om noget som helst.

Jeg synes, du burde genovervej­e den stilling – statsminis­ter, som folket har givet dig.

Taenk en gang til over, hvad din opgave er.

Er ret sikker på, at dette ikke er i Danmarks interesse på et folkeligt niveau.

I ledere i Europa må jo have en skjult dagsorden, der ikke involverer os andre, ellers kan jeg ikke forstå, at man ikke har mere respekt for sit folk!

Med det stunt, du lige har lavet, har du ikke fortjent din post som Danmarks statsminis­ter.

Jeg håber, du ved hvad du har gjort, og håber inderligt, at du bliver vraget noget så grumt ved naeste valg.

Føj!

Naeste gang, så spørger du fanme dit folk, hvad vi mener, hr. enevaeldig­e konge.

Større mangel på respekt skal man lede laenge efter.

Du har hermed ikke min respekt mere. En god leder lytter til sit folk.

Med det stunt, du lige har lavet, har du ikke fortjent din post som Danmarks statsminis­ter

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Mads Hvidbjerg Kristensen slår til lyd for en lavere pensionsal­der for de fag- og ufaglaerte danskere.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Mads Hvidbjerg Kristensen slår til lyd for en lavere pensionsal­der for de fag- og ufaglaerte danskere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark