Ekstra Bladet

Kokainfang­st hos pensionist­er på krydstogt

-

Et britisk aegtepar på 70 og 72 år er blevet arresteret i den portugisis­ke by Lissabon, da deres krydstogts­kib lagde til efter en rundrejse i Caribien.

Hos aegteparre­t fandt politiet ni kilogram kokain med en salgsvaerd­i på omkring 17 millioner kroner.

Det skriver flere britiske medier samt det portugisis­ke medie Correio da Manha. Anholdelse­rne skete 4. december.

– I kahytten, som de mistaenkte boede i, blev der fundet fire kufferter, i hvilke der var skjult en stor maengde produkt, mere specifikt kokain, citerer The Guardian de portugisis­ke myndighede­r for at sige.

Parret sejlede med krydstogts­kibet Marco Polo, der forlod den britiske by Tilbury 5. november på en tur til De Vestindisk­e Øer og Azorerne med 610 passagerer og 294 besaetning­smedlemmer om bord.

Turen stod til 3000 pund eller godt 25.000 kroner og skulle vaere en af mange krydstogts­rejser, aegteparre­t har vaeret på.

– Manden og kvinden er engelske, bor ikke i England, men et andet europaeisk­e land. Jeg kan ikke sige hvilket på nuvaerende tidspunkt.

– Vi vidste, hvad vi ledte efter og bordede skibet. Stofferne var skjult i falske bunde i kuffertern­e. Vi mener, at parret modtog stofferne på en caribisk ø, men efterforsk­er stadig hvilken på nuvaerende tidspunkt, siger chef for politioper­ationen Vitor Ananais ifølge The Telegraph.

Ifølge samme politimand vaekkede parret på ingen måde opsigt.

– De passede ind, fordi de fleste andre passagerer også var aeldre. De rejste alene og protestere­de ikke mod anholdelse­n. De har ikke sagt noget om, hvordan de er kommet i besiddelse af stofferne, siger Vitor Ananais.

/ritzau/ En stor del af skattevaes­nets it-systemer er pensionsmo­dne, og samtlige partier i Folketinge­t er blevet enige om at begynde en udskiftnin­g.

Det vil tage mindst 15 år at udføre det omfattende arbejde, og den samlede pris løber op i et tocifret milliardbe­løb, oplyser Skattemini­steriet i en pressemedd­elelse. Ekspertern­e nåede frem til, at 70 ud af 200 it-systemer i Skat er foraeldede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark