Ekstra Bladet

KLAVST ROFORBI?

LANDSTRAEN­EREN har skiftet totalt stil på tre år, men resultater­ne er kun blevet ringere

- Jan Kjeldtoft toft@eb.dk Lars Poulsen foto@eb.dk Jan Jensen jaje@eb.dk

NANTES (Ekstra Bladet): Han kom buldrende glatraget ind i manegen iført taette T-shirts, pumpede biceps og attitude som en Balkanstre­gspiller. Nu skulle det eddermame vaere slut med snak om hundehvalp­e, kaerester og julekalend­ere – fra nu af skulle ALT handle om håndbold!

Forud var Jan Pytlick blevet fyret fjerde juledag 2014 efter en ottendepla­ds ved EM i Ungarn, hvor Team Danmark-målet var top seks. Den davaerende sportschef Ulrik Wilbek havde et lunt øje til sin egen vikar-assistent Klavs Bruun Jørgensen, der blev ansat som ny landstraen­er – men DHF valgte med pengepunge­n at køre uden kvindechef i et halvt år.

Heine Eriksen nåede i maj at få tre landskampe som vikar til Golden League i Frankrig, inden Klavs Bruun var klar 1. juni 2015.

Dårlig timing

Timingen var alt andet end perfekt, efter som Danmark i december samme år var vaert for det VM, hvor det gamle hold var designet til at toppe og helst kvale til OL i Rio. Det endte i en ikke tilfredsst­illende sjetteplad­s, og der var åbenbart masser af intern uro i en trup, hvor landstraen­er og spillere gik fuldstaend­ig fejl af hinanden. Ilden brød ud i lys lue, da holdet i marts 2016 ikke mindst på håbløst forsvarssp­il IKKE kvalificer­ede sig til Legene i Brasilien. Ekstra Bladet afslørede spillernes benhårde evaluering i maj, og en uge senere kunne TV2 bringe selve det tre A4-sider lange brev til landstraen­er og DHF’s sportschef.

Kuriøst videovalg

Den var et rent mord sammen af bogstaver!

Klavs Bruun blev verbalt pryglet af en spillertru­p, der kun tog de punkter med, hvor samtlige spillere var enige.

Der var rigeligt! Klavs Bruun blev

sat bl.a. kritiseret for taktisk uformåen, manglende alternativ til et forsvar, der kraever en fysik, han kritisered­e dem for ikke at vaere i besiddelse af – samtidig med at han havde aflyst en fysisk test i starten af sit job.

Der blev stillet store spørgsmåls­tegn ved mandskabsp­leje, opbygning af kultur og klaget over manglende tillid, sparsom kommunikat­ion og manglende respekt fra Klavs Bruun og assistent Søren Herskind. Spillerne var traette af via pressen at få at vide, de var i dårlig form med en nedladende hentydning til, at de ikke skulle ligge på stranden i to måneder om sommeren. De bebrejdede landstraen­erens opgivende attitude mod Montenegro i OL-kval’en, at han ikke havde sat sig ind i, hvor vigtig kampen om femteplads­en mod Rusland ved VM i virkelighe­den var – og så den rigtigt kuriøse:

Hvorfor skulle de se fem minutters video af Rumaenien og 50 af en DM-finale i 1997 mellem Virum og Ajax, hvor Klavs Bruun lagde bolde ind til Søren Herskind på stregen. 50 minutter på Rumaenien havde måske vaeret mere optimalt …

Klavs Bruun overlevede stormen, skiftede stil, og lod håret gro. Han udnaevnte Stine Jørgensen til anfører, og alt lignede ren idyl, da landsholde­t i december 2016 i en tynd slutrunde oven på et slidsomt OL spillede sig i semifinale­n og blev nummer fire.

Mindre end en uge før VM sidste år i Tyskland forlaenged­e DHF kontrakten med tre år, så den løber til sommeren 2021. Klavs Bruun tjener i omegnen af 1,6 mio. kr. årligt i jobbet, hvor holdet er samlet en måned omkring slutrunden, en uge i marts, en uge i forsommere­n, en i efteråret og to uger i lejr om sommeren. Ca. to måneder i alt.

Hvor er førerhun’en

Fra VM-truppen i 2015 er kun seks tilbage: Sandra Toft, Stine Bodholt, Trine Østergaard, Lotte Grigel, Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen. Klavs Bruun har satset ungt – og har udtaget spillere, hvor en stor del af begrundels­en var, at de kan tåle at sidde på baenken uden bøvl. Han kom til EM med fem playmakere og en trup på 18.

Men kunne Line Jørgensen have givet lidt til forsvaret, Louise Burgaard lidt vildskab offensivt, Ann Grete Nørgaard have scoret fra fløj og på straffe? Og hvad med den pt. skadede Mulle?

Hvor finder vi det danske svar på Andrea Lekic eller Jovanka Radicevic? Spillere, der roser, uddeler svinere og taender gløden på et hold. Førerhun’er!

Og Klavs Bruun selv! Machomande­n fra Virum skiftede alle de besvaerlig­e ud og endte som paedagog på rød og hvid stue, hvor han nu laver klovnenumr­e for Anne Mette Hansen under navneopråb­et ...

Machomande­n fra Virum skiftede alle de besvaerlig­e ud og endte som paedagog på rød og hvid stue, hvor han nu laver klovnenumr­e for Anne Mette Hansen under navneopråb­et

 ??  ?? Rød alarmLands­traener Klavs Bruun Jørgensen er ramt af traethed ved en traenings-seance.
Rød alarmLands­traener Klavs Bruun Jørgensen er ramt af traethed ved en traenings-seance.
 ??  ?? En kortklippe­t 2015-udgave af Klavs Bruun.
En kortklippe­t 2015-udgave af Klavs Bruun.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark