Ekstra Bladet

Klavs Bruun har mistet biddet

-

I TEORIEN kan Danmark NANTES (EKSTRA BLADET): stadig blive nummer fem ved EM, og på papiret vil det se nydeligt ud.

Men når man husker tilbage på de seneste tre kampe, som har efterladt et dansk landshold med store, blødende sår, må vi aerligt erkende, at Klavs Bruun Jørgensen ikke råder over et top fem-mandskab.

Meget er sket i hans tid som landstraen­er, resultatma­essigt har det mest vaeret skidt. Der har vaeret for mange nedture, og EM i Frankrig knytter sig til listen.

landstraen­eren, at de spillere han SELV FASTHOLDER har med til Frankrig, er de bedste, Danmark for tiden kan mønstre. Sådan skal han sige. Han skal forsvare sine spillere og sine valg. Det er kun naturligt.

Jeg kan ikke pege på ti spillere derhjemme, som kunne forstaerke truppen, men mindre kan gøre det. Ved denne slutrunde er der blevet lagt et stort ansvar på meget unge spillere. I få kampe har de kunnet løfte det. I andre er de faldet igennem. Louise Burgaard kunne med sin slutrundee­rfaring have gavnet truppen i Frankrig. Saerligt som et klart alternativ til Mette Tranborg, der også har haft mange udfald.

Landsholde­t er blevet en flinkeskol­e

også en bisse på holdet. En ’kaelling’, DER MANGLER der kan tvaere en modstander ud og som kan sparke sine medspiller­e hårdt og brutalt i bagdelen, når de igen er ved at miste modet.

Landsholde­t er blevet en flinkeskol­e. Der er ingen, der skaelder ud, ingen der brokker sig, når bolden bliver tabt ud over sidelinjen. Selv Klavs Bruun har mistet sit bid. Skideballe­rne er lagt på hylden. Landstraen­eren har laert at kontroller­e sin naturlige vrede. Han er nu også en del af det evindelige klappe-kage-klappe-haender-ritual, som efterhånde­n udgør den største del af opvarmning­en til kampene.

sociale medier, i folkehavet, er stemningen

PÅ DE overvejend­e imod Klavs Bruun. Det har den stort set vaeret, siden han blev ansat.

Men det er nu DHF, der bestemmer, og håndboldhø­vdingene har udstyret Klavs Bruun med en kontrakt, der løber frem til 2021. Han løber ikke selv af pladsen. Han tror stadig på sit hold. På talentet og potentiale­t. Men han er nødt til at arbejde meget mere med sit materiale.

Jeg undrer mig stadig over, at han gav stamspille­rne traeningsf­ri dagen før kampen mod Frankrig. For hans hold lider åbenlyst under manglende koordinati­on i løb og aflevering­er.

er syv mod seksspille­t mod Rusland. ET EKSEMPEL

Det var totalt ukoordiner­et og virkede, som om det var en helt ny øvelse. Klavs Bruun må tage arbejdstøj­et på, og sammen med DHF og klubberne skabe muligheder­ne for flere samlinger med landsholde­t.

Målsaetnin­gen er at komme på podiet ved alle mesterskab­er, siger DHF’ sportschef. Javel, ja. men det kraever altså hårdt arbejde over en laengere periode. Den kunne passende begynde nu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark