Ekstra Bladet

NY SPONSOR TIL CLARA

DET DANSKE STORTALENT har fået sin første større sponsoraft­ale via en treårig kontrakt med den japanske ketsjergig­ant Yonex

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

En halv snes dage før hendes 16 års fødselsdag har stortalent­et i dansk tennis, Clara Tauson, fået en tidlig og yderst velkommen gave.

En af branchens største spillere indenfor sportsbekl­aedning og ketsjere, japanske Yonex, bliver således hendes første, større sponsor.

– Det siger meget, når et brand som Yonex har fået øjnene op for Clara og tror på, at hun kan nå langt.

– De vil gerne på et tidligt tidspunkt vaere en del af det projekt, siger Mikkel Nissen, der er nordisk agent for Caroline Wozniacki og nu også rådgiver Clara Tauson og hendes familie.

– Yonex har strakt sig langt for at imødekomme hendes behov og understøtt­e hendes rivende udvikling, så det er et staerkt signal om, at de virkelig tror på hende.

– Hun spiller allerede med en Yonex-ketsjer og føler sig godt tilpas med den, så det er en meget vigtig aftale, der handler om hendes vigtigste vaerktøj.

Ligger nummer fire

Clara Tauson har i den grad slået sit navn fast i 2018, hvor hun vandt fem turneringe­r på ITF’s juniortour med Grade A-turneringe­n i Osaka som den største.

Hun vandt U18-europamest­erskabet på alders-dispensati­on, og ved French Open fik hun grand slamdebut som junior, nåede blandt de sidste 16 i single og frem til semifinale­n i double.

Hun sluttede saesonen af med en tredjeplad­s ved juniorerne­s saesonfina­le og endte som nummer fire på juniorverd­ensranglis­ten.

Clara Tauson har fået mere hjaelp fra Dansk Tennis Forbund og Team Danmark og fra sin nye klub, K.B., men det raekker ikke helt til at holde hende kørende på den internatio­nale tennistur.

Også derfor er Yonex-aftalen mere end velkommen.

– Der er ingen tvivl om, at det i denne fase, hvor der er rigtigt mange udgifter, er vigtigt med nogle samarbejds­partnere på den økonomiske side. Det vil hjaelpe Clara og familien til at kunne gøre de rigtige ting og foretage de rigtige beslutning­er i forhold til hendes udvikling, siger Mikkel Nissen.

Hun spiller allerede med en Yonex-ketsjer og føler sig godt tilpas med den

Glad Yonex-direktør

Også direktør Benni Holst Andersen, der repraesent­erer Yonex i Norden, er glad.

– Vi har fulgt Clara gennem laengere tid og vaeret imponerede over hendes praestatio­ner.

– Hun udstråler den kvalitet, som er et nøgleord i vores virksomhed.

– Alting passer perfekt sammen, siger han om den tre-årige aftale.

– Jeg føler mig helt sikker på, at vores samarbejde vil straekke sig laengere end det.

– Hun er en fremtidig stjerne og gør det sindssygt godt.

Efter nytår gaelder det for første gang Australian Open for Clara Tauson.

– Lige nu traener hun hårdt med saerligt fokus på det fysiske for at blive klar til den nye saeson, siger Mikkel Nissen.

– Hendes far er ved at kigge på planlaegni­ngen for naeste saeson, hvor der skal findes den rigtige balance mellem det at spille juniortenn­is og hente noget mere erfaring på seniornive­au.

Hun er en fremtidig stjerne og gør det sindssygt godt

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? En tidlig julegaveCl­ara Tauson spiller allerede med en Yonex-ketsjer og føler sig godt tilpas med den.
FOTO: JAN SOMMER En tidlig julegaveCl­ara Tauson spiller allerede med en Yonex-ketsjer og føler sig godt tilpas med den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark