Ekstra Bladet

’VI RAMTE BUNDEN’

– Landstraen­erens job er slet ikke noget, vi diskuterer nu, siger sportschef Morten Henriksen

-

NANTES (Ekstra Bladet): Sportschef Morten Henriksen har gentagne gange sagt, at DHF ikke er sat i verden for at hente sjetteplad­ser. Håndboldla­ndsholdene skal styre mod podiet – hver gang!

– Jeg kommer ikke til at kommentere slutrunden her og nu. Lige nu har vi al fokus rettet på kampen mod Montenegro.

– Jeg taenker ikke i resultat – mere på det spil, du har set?

– Ved du hvad, hvis jeg begynder at kloge mig for meget på det nu, vil det flytte fokus, så det er vigtigt for mig, at vi kigger skarpt på det, vi er her for – og det er at skabe det bedst mulige resultat. Lige nu kan vi blive alt mellem nummer fem og 12, og det er der jo kaempe forskel på. Så skal jeg nok på fredag, når vi har fået den femteplads, sige, hvad jeg har set.

– Men du kan vel stå og vaere nervøs for, det ender med en 11. plads?

– Jojo, altså. Kampen i går var jo et godt eksempel på, hvad der har vaeret forskellen i den tid, jeg har vaeret her. Jeg synes, vi spiller en helt fantastisk første halvleg.

– Taenker du på Ruslandkam­pen?

– Ja, vi manglede bare at smide boldene i kassen. Så kan du spørge: Er det fantastisk …

det … Det vil jeg jo nok sige, ikke er!

– Det var meget nemt at saette en finger på, hvad problemet var. Vi havde fået et helt andet resultat, hvis vi havde sat de bolde ind og ikke fumlet lidt med det. Så sker der jo et eller andet, som jeg ikke skal kloge mig på, hvor vi rammer bunden i anden halvleg, og det skuffer selvfølgel­ig alle. Det er der ingen tvivl om.

– Men når holdet kamp efter kamp laver 15 tekniske fejl og ikke scorer nok, så er det vel mere end bare et isoleret problem fra én kamp?

– Men igen. Jeg vil ikke tegne et billede nu, fordi det kommer til at flytte fokus, og kampen mod Montenegro betyder noget. Hvis den giver en kamp om femteplads­en, vil det vaere fantastisk. Men jo, jeg har fået nogle klare billeder, og dem vil jeg gerne tale om – senere.

– Landstraen­erens job kan vel også komme til diskussion?

– Landstraen­erens job er slet ikke noget, vi diskuterer nu.

vaere til – Men det kan godt diskussion på fredag – i teorien?

– Jamen i teorien er alt jo til diskussion. Alt bliver vendt, men det vigtigste er, at jeg har en klar forventnin­g om, at spillere og landstraen­ere er profession­elle, og så ville det kraftedme vaere skuffende, hvis jeg ikke selv er det.

– I forlaenged­e med ham mindre end en uge før VM sidste år. Hvorfor så travlt?

– Det er jo historie fra for lang tid siden, hvor jeg på det tidspunkt var helt sikker på, at det var det rigtige at gøre.

– Jeg er stadig fuldt ud sikker på, at det var den rigtige beslutning.

Danmark-Montenegro kl. 15.45 på TV2

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Sportschef Morten Henriksen.
FOTO: LARS POULSEN Sportschef Morten Henriksen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark