Ekstra Bladet

Så lidt betaler Carlsberg

-

På papiret er Carlsberg det største bryggeri i Danmark, men når det kommer til at betale dansk selskabssk­at, er bryggerigi­ganten en miniput sammenlign­et med konkurrent­en Royal Unibrew.

I 2017 betalte Royal Unibrew 113,8 millioner kroner i selskabssk­at af en skatteplig­tig indkomst på 522 millioner kroner. Dermed er virksomhed­en på listen over de 100 selskaber, der sidste år betalte mest i selskabssk­at i Danmark.

Den liste kan man ikke finde Carlsberg på. Tvaertimod betaler selv Karsten Ree mere i selskabssk­at end Carlsberg, der ifølge Skattestyr­elsen betalte 16 millioner kroner i selskabssk­at i 2017 ud af en skatteplig­tig indkomst på 341,2 millioner kroner.

Ekstra Bladet har spurgt selskabets pressechef Kasper Elbjørn, hvorfor Carlsberg ikke er at finde på Top 100-listen?

– Vi er ikke på top100.

– Hvorfor ikke?

– Jah, det må du... Det er vel, fordi vi ikke er på top 100.

– Jeg har ikke selv set listen, men Carlsberg Group betaler selskabssk­at de steder, hvor vi genererer overskud.

– Vi betaler selskabssk­at de steder, hvor vi generer overskud, så han har vel sit overskud i Danmark. Men det ved jeg jo ikke noget om.

– Men Danmark er en meget lille del af Carlsbergs samlede omsaetning.

– Det er helt afgørende, at vi betaler den selskabssk­at, som vi skal. Men vi bliver nødt til at gøre det de steder, hvor vi har et overskud.

Selv Karsten Ree betaler mere i selskabssk­at

Carsten Melgaard, underdirek­tør i Calsbergs skatteafde­ling, uddyber i en mail til Ekstra Bladet koncernens synspunkt. Han mener, at man ikke kun bør se på selskabssk­atten.

Han peger på, at Carlsberg Group globalt har betalt 29 milliarder kroner i skatter og afgifter i 2017, og at koncernen herudover har opkraevet skatter for yderligere ni milliarder kroner på vegne af offentlige myndighede­r.

– I Danmark har vi samlet betalt i 828 millioner kroner i skatter og afgifter, og herudover har vi opkraevet skatter for yderligere 817 millioner kroner. Hvis man så på den samlede skat, havde vi bestemt også modtaget et ’takkebrev’.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Carlsberg er det største bryggeri i Danmark, men når det kommer til at betale dansk selskabssk­at, er bryggerigi­ganten en miniput.
FOTO: RITZAU SCANPIX Carlsberg er det største bryggeri i Danmark, men når det kommer til at betale dansk selskabssk­at, er bryggerigi­ganten en miniput.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark