Ekstra Bladet

Hvem vil købe en RollsRoyce med dybe ridser?

- ETHVERT SPONSORAT SKY BEGYNDTE ALT I ALT TEAM SKYS BUDGET

når et maetningsp­unkt, hvor der ikke kan hives mere ud af det, så i det lys er det ikke underligt, at Sky efter ti år og to milliarder kroner har fået nok.

Det overrasken­de er, at det kommer netop nu, og det må også vaere kommet bag på holdets ubestridte leder, David Brailsford, som i dette efterår har indgået rytterkont­rakter, som straekker sig langt ud over 2019.

Det store spørgsmål er nu, om Brailsford igen evner at finde en så ødsel sponsor, som Sky med den cykelglade James Murdoch ved roret har vaeret. Jeg føler mig ret overbevist om, at det bliver et betydeligt mere skrabet team, Brailsford tørner ud med i 2020, hvis det overhovede­t lykkes ham at finde en sponsor.

De seneste år har skandalesa­ger om et betydeligt medicinfor­brug klaebet sig til holdet

menes naeste år – altså i holdets sidste saeson – at naerme sig 40 millioner engelske pund, cirka 330 millioner kroner.

Man kunne drive to paent store World Tour-hold for de samme penge, så det er virkelig en kaempe, Brailsford er på jagt efter.

Dem er der ikke mange af i sportens verden generelt.

Hvem vil købe en Rolls-Royce med dybe ridser i lakken, når man kan få to luksuriøse firehjulst­raekkere til samme pris? Det er det dilemma, Brailsford står over for.

Team Sky blev kaldt renere end rent og hvidere end hvidt, da holdet blev lukket ind i feltet i 2010, men det renommé er for laengst sat over styr.

at poste millioner og atter millioner i holdet, da det var pletfrit, men de seneste år har skandalesa­ger om et betydeligt medicinfor­brug klaebet sig til holdet, og så er det en ganske anden sag at finde en sponsor.

En anden tung og grå sky, der skimtes i horisonten, er den ventede offentlige afhøring i den britiske sundhedsst­yrelse af den tidlige Team Sky-laege Richard Freeman, hvis virke på holdet og i det britiske cykleforbu­nd er genstand for stor mystik og kritik.

Han er en kedelig ubekendt for en mulig ny sponsor, for ingen aner, hvad han ved, og hvad han vil fortaelle, hvis han ikke igen slipper af sted med at melde sig for syg til at blive afhørt.

er det sandsynlig­t, at 2019 bliver det sidste år med et superteam som Team Sky i feltet, og det kan meget vel blive det sidste med Brailsford som teammanage­r på World Tour-niveau.

 ??  ?? EKSTRA BLADETS CYKEL-EKSPERT Michael Rasmussen
EKSTRA BLADETS CYKEL-EKSPERT Michael Rasmussen
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark