Ekstra Bladet

Ronaldo accepterer faengselss­traf

SNØD FOR 110 MILLIONER: Cristiano Ronaldo har valgt at erkende sig skyldig i fire anklager om skattesvin­del i Spanien, hvilket resulterer i en straf på to års betinget faengsel

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Cristiano Ronaldo vil 14. januar erkende sig skyldig i skattesvin­del for 110 millioner kroner og modtage en betinget straf på to års faengsel. Det skriver den spanske sportsavis AS.

Her er den 33-årige Juventus-stjerne nemlig tilsagt i i retten for at ratificere den aftale, der er indgået med de spanske skattemynd­igheder om fire tilfaelde af skattesvin­del fra hans tid i Real Madrid. Det drejer sig om indtaegter fra hans image-rettighede­r.

Betinget straf

Det meste af bøden er allerede betalt, så der er tale om formalia 14. januar.

At Ronaldo straf bliver gjort betinget er helt normalt i Spanien – så laenge de rer taleomen førs tegangs forseelse, og straffen ikke er laengere end netop to år.

Retsmødet skal holdes blot en enkelt dag, inden Juventus hjemme skal møde Chievo i Serie A. Derfor vil Cristiano Ronaldo formentlig forsøge at få tilladelse til at optraede på video-link fra Torino.

Ronaldos advokater har tidligere forsøgt at få afviklet retsmødet, uden at Ronaldo var til stede, men det er blevet afvist.

Ny sag på vej

Den portugisis­ke superstjer­ne har dog andre og trods alt lidt mere alvorlige ting at taenke på. For i Nevada har politiet genåbnet en sag fra 2009, hvor Cristiano Ronaldo angiveligt voldtog den nu 34-årige Kathryn Mayorga på et hotelvaere­lse i Las Vegas.

Ronaldo har tidligere indgået forlig med Mayorga mod at hun holdt sin mund om sagen, men da den angiveligt taerede for hårdt på hende, valgte hun tidligere i år at forsøge at få den genåbnet – hvilket den lokale anklage myndighed efterkom.

Ulovlige beviser

Cristiano Ronaldo har allieret sig med en stribe stjernead vokater, der i første omgang går efter at få afvist sagen.

De mener, at flere fortrolige dokumenter fra det oprindelig­e forlig er hacket af whistleblo­wer-platformen Football Leaks. Og i USA er ulovligt fremskaffe­de beviser ikke gaeldende i retssystem­et.

 ?? FOTO: AP ?? I Nevada har politiet genåbnet en sag fra 2009, hvor Cristiano Ronaldo angiveligt voldtog den nu 34-årige Kathryn Mayorga på et hotelvaere­lse.
FOTO: AP I Nevada har politiet genåbnet en sag fra 2009, hvor Cristiano Ronaldo angiveligt voldtog den nu 34-årige Kathryn Mayorga på et hotelvaere­lse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark