Ekstra Bladet

PAKKE-KAOS FORTSAETTE­R

KUNDERNE KØBER IKKE NOGET: De små kiosker, hvor danskernes julegaver bliver leveret til afhentning, er fyldt til randen – det giver dog ikke et større salg i butikken

- SØREN SCHMIDT FOTO: ANTHON UNGER ss@eb.dk

Hurtigt ind. Hurtigt ud.

Sådan foregår det, når danskerne henter deres julegaver hos pakkeshopp­er rundt omkring.

I dagene efter Black Friday talte Ekstra Bladet med Ole Dahl, som driver spillecafé­en Vinderhjør­net på Vesterbro i København.

Han fik dagligt tilsendt enormt mange pakker, som fyldte godt op på den lille spillecafé.

Håbet var dengang, at der ville komme lidt ro på mellem Black Friday og jul, så spillecafé­en kunne nå at få tyndet lidt ud i pakkerne før det store raes op mod jul. Det skete dog ikke. Pakkerne fortsatte bare med at komme, så det er status quo på Vinderhjør­net, hvor de må leve med at gå rundt blandt stabler af pakker hele dagen.

Simpelthen for travlt

Hver pakke giver fire kroner til pakkeshopp­en, men tanken bag valget er, at det får kunder i butikken, og at de så lige køber noget andet med. Det gør de bare ikke, når der er så travlt.

– Resten af året gør de, men her er der simpelthen for travlt, så folk har ikke tid til at købe noget andet. Og vi har heller ikke tid til at tage os ordentligt af de andre kunder, selvom vi prøver på det.

– Det skal jo helst ikke overtage butikken. Det skal vaere en del af butikken, siger Ole Dahl.

Erol Coban har en lille kiosk på Enghavevej i København, hvor han får leveret pakker fra pakkelever­andøren DAO og Bring. Han kan også maerke, at kunderne udelukkend­e kommer for at hente pakker – og dermed slet ikke bruger tid på at købe andet.

– Nogle gange køber de cigaretter eller noget andet, men det er ikke mange. De kommer bare og tager pakkerne, og så går de.

– Det var ellers derfor, at vi ville tage pakkerne, for det kunne jo vaere, at de kom og købte noget, men det er ikke engang ti procent, der køber noget, siger han.

En af de mange, mange danskere, som køber julegavern­e på nettet, er Nikolaj Jensen.

Ekstra Bladet møder ham hos Vinderhjør­net, hvor han netop har hentet sin pakke.

– Det er faktisk af erfaring fra sidste år, for der var jeg sgu lidt stresset til sidst med gavekøb. Så denne gang har jeg valgt at købe nogle af tingene over nettet.

– Det er også, fordi det nogle gange er svaert at få de ting, som nogen har ønsket sig, i butikkerne. Så står man til sidst og kan ikke få det, man gerne vil give, siger han.

Tanken bag er, at det får kunder i butikken, og at de så lige køber noget andet med

Det skal jo helst ikke overtage butikken

 ??  ?? Godt klemtErol Coban driver Minimarked på Enghavevej i København, hvor pakkerne også må stå blandt varerne, fordi der ikke er plads til flere.
Godt klemtErol Coban driver Minimarked på Enghavevej i København, hvor pakkerne også må stå blandt varerne, fordi der ikke er plads til flere.
 ??  ?? Pakkerne fylder stadig meget hos Ole Dahl på spillecafé­en Vinderhjør­net.
Pakkerne fylder stadig meget hos Ole Dahl på spillecafé­en Vinderhjør­net.
 ??  ?? Nikolaj Jensen har indtil videre bestilt to pakker, men han ved endnu ikke, om resten af juleindkøb­ene skal klares på nettet.
Nikolaj Jensen har indtil videre bestilt to pakker, men han ved endnu ikke, om resten af juleindkøb­ene skal klares på nettet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark