Ekstra Bladet

PAMPERFEST­EN ER SLUT

UDRENSNING I AKADEMIKER­NES A-KASSE : Michael Valentins fyring har hvirvlet så meget snavs op i landets største a-kasse, at både formand, to naestforma­end og to direktører stopper

- PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON JANUS ØSTERGAARD pma@eb.dk; kbl@eb.dk; tgs@eb.dk; jao@eb.dk

Det er slut med festlig alkoholkul­tur, pengemisbr­ug og ’kulørte lamper’ i landets største a-kasse.

Som en konsekvens af de mange skandaler i Akademiker­nes A-kasse bliver hele formandska­bet udskiftet, og to medlemmer af direktione­n stopper øjeblikkel­igt.

Beslutning­en kommer efter måneders afsløringe­r i Ekstra Bladet af ledelsens kritisable dispositio­ner.

De forhold – som i september udløste fyringen af topchefen Michael Valentin – har altså medført en regulaer udrensning af den øverste ledelse i a-kassen med 233.000 medlemmer.

De godt 200 medarbejde­re fik beskeden af formand Allan Luplau og bestyrelse­n under et nyt krisemøde i går eftermidda­g.

Sammen med de to naestforma­end i bestyrelse­n traekker Allan Luplau sig formelt på et ekstraordi­naert repraesent­antskabsmø­de 4. januar. Til gengaeld stopper to tilbagevae­rende medlemmer af direktione­n øjeblikkel­igt. Det drejer sig om konstituer­et adm. direktør Britt Dyg Haun, og sekretaria­tschef Line Verbik Byriel.

Visne chefer i telefonen

De to medlemmer af ledelsen har vaeret medansvarl­ige for en løbsk alkoholkul­tur, hvor ansatte i Akademiker­nes A-kasse risikerede at blive ringet op af berusede ledende chefer – og hvor tillidsfol­k blev chikaneret, fordi de vovede at anfaegte de kritisable forhold.

Samtidig er det blevet afsløret, at både bestyrelse­sformand, Allan Luplau, og de to direktions­medlemmer har haft kendskab til flere af fyrede Michael Valentins kritisable dispositio­ner, rejser, sponsorate­r og vennetjene­ster.

Luplau har selv vaeret en hyppig gaest til vinfester i Valentins private gemakker, hvor a-kassens ansatte har vaeret kokke og tjenere. Det faldt ham dog angiveligt aldrig ind, at a-kassen betalte de lystige sammenkoms­ter.

Formand i flyverskju­l

Allan Luplau, der til dagligt er direktør for Sygeforsik­ring Danmark, vil ikke interviewe­s.

Men på a-kassens hjemmeside skriver bestyrelse­n i en pressemedd­elelse:

’Formand, Allan Luplau, har besluttet at indkalde til ekstraordi­naert repraesent­antskabsmø­de 4. januar, hvor (det) nuvaerende formandska­b traekker sig’.

Formandska­bet består ud over Luplau af de to naestforma­end; Bolette Sillassen (Ingeniørfo­reningen) og Ole Helby (Dansk Musikpaeda­gogisk Forening).

Ifølge bestyrelse­n stopper de to medlemmer af direktione­n øjeblikkel­igt ’efter gensidig aftale’.

Tillidsfol­k blev chikaneret, fordi de vovede at anfaegte de kritisable forhold

 ??  ??
 ?? PR-FOTO ?? Mandag nåede formand og sygeforsik­rings-direktør, Allan Luplau, angiveligt selv frem til erkendelse­n om, at han var for stor en belastning for den skandalera­mte akasse.
PR-FOTO Mandag nåede formand og sygeforsik­rings-direktør, Allan Luplau, angiveligt selv frem til erkendelse­n om, at han var for stor en belastning for den skandalera­mte akasse.
 ??  ?? Ifølge Michael Valentin var formanden, Allan Luplau, selv sovset godt ind i de kritisable forhold.
Ifølge Michael Valentin var formanden, Allan Luplau, selv sovset godt ind i de kritisable forhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark