Ekstra Bladet

Draeber myte om prins Henriks sygdom

Kongehuset­s kommuni kationsche­f løfter sløret for, hvorfor kommunikat­ionen om prins Henriks sygdomsfor­løb blev, som den blev

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

I et stort interview med bladet Markedsfør­ing fortaeller kommunikat­ionschef Lene Balleby nu, at der var forskellig­e episoder i forbindels­e med prins Henriks sygdomsfor­løb, der var svaere at håndtere.

Kongehuset blev blandt andet skarpt kritiseret for at vaere for langsomme i forhold til at melde offentligt ud, at Henrik led af demens.

Den myte vil Lene Balleby nu gerne draebe.

– Der blev stillet en masse diagnoser derude. Nogle - også journalist­er - sendte mig links til hjemmeside­r, hvor jeg kunne laese om sygdommen. Og efterfølge­nde undrede nogle sig over, hvorfor vi ikke bare havde meldt noget ud om prinsens sygdom før, siger Lene Balleby og fortsaette­r:

Svaer opgave

– Der er jeg nødt til at sige: Vi gik ud inden for 48 timer efter, vi fik diagnosen. Der opstod en myte om, at vi bare kunne have sagt noget. Men der var ikke noget at sige, før vi rent faktisk gjorde det.

Hun fortaeller at håndtering­en desuden, af kongehuset­s kommunikat­ion i forbindels­e med prins Henriks sygdom var en svaer opgave.

– Op til, at prins Henrik blev erklaeret syg, var der nogle episoder, som ikke var nemme at håndtere. Det var beslutning­en om, at han ikke ville begraves ved siden af Dronningen og episoden på Cayx.

I interviewe­t løfter Lene Balleby desuden lidt af sløret for, hvordan kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng arbejder, når der er rigtig travlt – eksempelvi­s i forbindels­e med et kongeligt dødsfald.

Hun fortaeller blandt andet, at hun selv sov på sofaen på kontoret i Det Gule Paele på Amalienbor­g, og at hendes afdeling i de hektiske dage fungerede som et ’war room’, hvor en styregrupp­e mødtes morgen og aften.

Overrasken­de kronprins

Udover prins Henriks sygdom forholder Balleby sig desuden til episoden fra sommerens Smukfest i Skanderbor­g, hvor kronprinse­n i meget festlig tilstand pludselig stod på scenen med bandet Nephew.

Om den episode siger hun, at det ville vaere med til at underminer­e kongehuset­s trovaerdig­hed, hvis kronprinse­n var på scenen hver anden weekend, men at kongehuset også gerne må overraske.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? I et nyt interview fortaeller kommunikat­ionschef Lene Balleby blandt andet, hvordan kongehuset håndterede nyheden om prins Henriks sygdomsfor­løb.
FOTO: PHILIP DAVALI I et nyt interview fortaeller kommunikat­ionschef Lene Balleby blandt andet, hvordan kongehuset håndterede nyheden om prins Henriks sygdomsfor­løb.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Frede i hopla på scenen med Simon Kvamm og co.
FOTO: PER LANGE Frede i hopla på scenen med Simon Kvamm og co.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark