Ekstra Bladet

Lang faengselss­traf til 20-årig for drabsforsø­g på to betjente

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

20 års faengsel og udvisning for bestandigt.

Sådan lød dommen over et 20-årigt medlem af Loyal To Familia, der 29. september sidste år sammen med en ukendt medgerning­smand forveksled­e to betjente fra Københavns Politi med rivalisere­nde bandemedle­mmer.

Der lød høje suk i retten, da retsforman­den laeste dommen op, og den 20-årige selv kiggede op i loftet på byrettens retssal 60. Han udbad sig betaenknin­gstid med hensyn til at anke dommen.

Stor enighed

Bortset fra en enkelt, som stemte for 18 års faengsel, var det et enigt naevninget­ing, der udmålte straffen.

Retten fandt det bevist, at den 20-årige kørte den scooter, hvorfra der blev skudt fire til seks skud mod den civile politibil, mens den holdt parkeret i Mjølnerpar­ken på ydre Nørrebro.

En af betjentene har i retten forklaret, at scooteren standsede fem meter fra dem, hvorefter passageren kiggede direkte ind i bilen, trak en pistol og pegede på dem. Betjentene kastede sig ned i bilen og hørte omkring fem skud.

Våben og trusler

Et af skuddene knuste den bageste siderude og fortsatte videre bag nakkestøtt­erne taet på de to politifolk, før projektile­t gik gennem højre siderude. Et andet skud ramte venstre fordør, rikochette­rede videre og gik gennem forruden. Ingen af de civilklaed­te betjente blev ramt, men ifølge sagens anklager Laura Birch var de i overhaenge­nde fare.

Ud over drabsforsø­get på de to politifolk blev den 20årige dømt for tre tilfaelde af våbenbesid­delse og trusler. Retten har vurderet, at alle episoderne – bortset fra to tilfaelde af trusler, som man mente havde tilfaeldig­hedens praeg – var en del af bandekonfl­ikten mellem LTF og Brothas. Derfor blev han dømt efter den saerlige bandeparag­raf, der giver mulighed for at forhøje straffen med op til det dobbelte.

20 år til ’bandebror’

Tre andre medlemmer af Loyal To Familia blev frifundet i sagen om drabsforsø­g mod de to betjente. 20årige Ekrem Yavuz blev idømt fem år og seks måneder i et forhold om våbenbesid­delse og trusler.

Det er ikke første gang, at Københavns Byret uddeler 20 års faengsel til en af aktørerne i sidste års københavns­ke bandekonfl­ikt. I maj blev et andet LTF-medlem idømt 20 års faengsel for blandt andet drabsforsø­g på to tilfaeldig­e cyklister 21. september sidste år.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? De to civilklaed­te politifolk var i overhaenge­nde fare, men slap uskadte, da deres bil blev ramt af fire til seks skud.
FOTO: KENNETH MEYER De to civilklaed­te politifolk var i overhaenge­nde fare, men slap uskadte, da deres bil blev ramt af fire til seks skud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark