Ekstra Bladet

Tages op i den øverste ledelse

-

Justitsmin­isteren, Søren Pape Poulsen, går på baggrund af Ekstra Bladets afsløringe­r nu ind i sagen om politiets brug af fotovogne.

– Fotovogne skal ikke placeres, for at der bare kan udskrives flest mulige bøder. Tvaertimod handler det om faerdselss­ikkerhed og borgernes tryghed. Det må ikke vaere til diskussion. Hvis ikke det er sådan, fotovognen­e bruges, så skal det rettes op. Derfor har jeg bedt om, at det bliver taget op med politiets øverste ledelse i dag, skriver Søren Pape Poulsen i et mailsvar via sin presseafde­ling.

Urealistis­k

Udover årlige delmål for antallet af draebte og tilskadeko­mne, fastsatte Faerdselss­ikkerhedsk­ommissione­n også et overordnet 2020-mål om blandt andet maksimalt 120 draebte. Det kan man dog også godt skyde en hvid pil efter, mener Harry Lahrmann, trafikfors­ker ved Aalborg Universite­t.

– Jeg tror, vi alle (trafikfors­kere i Danmark, red.) er enige om, at det er urealistis­k, at vi når målet om 120 draebte i 2020. Farten er stadig den største enkeltfakt­or i ulykkerne, men uopmaerkso­mhed spiller også en stor rolle. Til gengaeld er det svaerere at gøre noget ved uopmaerkso­mhed, fordi det er svaert at kontroller­e, om folk sidder og roder med radioen eller ser på sin mobil. Med hastighed kan man for eksempel saette flere fotovogne på gaden, siger Harry Lahrmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark