Ekstra Bladet

Borgerne kan ikke rokke ved Støjbergs planer

... men røde partier er klar til at stoppe dem

-

Alle ni folketings­partier var i aftes repraesent­eret til debatmøde i DGI Huset Vordingbor­g for at diskutere planerne for øen Lindholm.

Beboerne i Kalvehave, der laegger havn til eneste mulige vej til øen, og lokalpolit­ikerne vil have beslutning­en omgjort, og de var mødt talstaerkt op i en fyldt hal i Vordingbor­g.

– Jeg er godt klar over at en del af frustratio­nen og utrygheden er rettet mod mig.

– Jeg tror, at der med øen er en god mulighed for, at folk rejser hjem, sagde Inger Støjberg.

Krampetrae­kninger

Lindholm skal fra 2021 huse udvisnings­dømte udlaending­e, afviste asylansøge­re dømt for visse typer af kriminalit­et og personer på tålt ophold.

Viceborgme­ster i Vordingbor­g Else-Marie Langballe (SF) kaldte i søndags debatmødet for byens sidste krampetrae­kninger.

Eva Flyvholm fra Enhedslist­en forsikrede dog til mødet, at Enhedslist­en vil forsøge at droppe planerne om Lindholm, hvis partiet kan vaere med i et flertal efter det kommende folketings­valg.

Jacob Mark (SF) tilslutted­e sig med ordene om, at partiet ikke kan stemme for symbolpoli­tik.

Magnus Heunicke (S) afviser ikke, at Socialdemo­kratiet vil aendre beslutning­en, hvis de får muligheden, men han går ind for et tredje udrejsecen­ter, og vil ikke stemme Lindholm ned i øjeblikket.

– Hvis det kan lade sig gøre at finde et andet sted i Danmark, hvor det økonomisk, geografisk og tryghedsma­essigt er klogere, så vil vi meget gerne se på en eventuel anden beslutning.

– Det er helt tydeligt at beslutning­en er foretaget i en proces, der er meget forhastet og omkostning­sfuld, sagde han.

Burde vaere i et faengsel

Flere borgere i hallen er uforståend­e overfor, at man flytter udlaending­ene ud på en ø, når kriminalit­eten ikke er steget ved det eksisteren­de udrejsecen­ter, Kaershoved­gaard i Midtjyllan­d. Og hvis de ikke er farlige, hvorfor skal de så ud på en ø, bliver der spurgt.

Rene Christense­n (DF) erkendte, at ø-planerne også er symbolpoli­tik. Hvis partiet havde mulighed for det, ville de hellere frihedsber­øve de kommende beboere på øen.

– De bliver en del af lokalområd­et, fordi vi desvaerre ikke kan give dem fodlaenke på. De burde slet ikke vaere på Lindholm, men i et faengsel.

– Vi tror på, at nogen af dem på et tidspunkt raekker hånden op og siger: ’Nu vil jeg gerne hjem’. Så betaler vi regningen og kører dem i lufthavnen, sagde han.

Ritzau

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg (V) ankommer til debatmødet.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg (V) ankommer til debatmødet.
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Spørgelyst­en var stor under mødet.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Spørgelyst­en var stor under mødet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark