Ekstra Bladet

Fødevarest­yrelsen: Vi følger bare reglerne

-

Staten – eller mere praecist Fødevarest­yrelsen – har ikke haft til hensigt at jorde Bo Witte-Pedersen. Styrelsen gik efter bolden, ikke manden, da de i februar i år foretog kontrol af bison-besaetning­ens forhold på markerne ved Nørre Kaergård ved Hvam i naerheden af Holstebro.

– Jeg forstår godt, at Bo Witte-Pedersen er frustreret og føler sig ramt. Der er dog regler, som siger, at dyr skal sikres i overensste­mmelse med deres behov, siger Else Enemark, dyrlaege i afdelingen for dyrevelfae­rd i Fødevarest­yrelsen.

Hun tilføjer, at kravet mod den vestjyske landmand blandt andet er en konsekvens af en udtalelse fra Det Veterinaer­e Sundhedsrå­d om, at hvis bisonkvaeg bruges som produktion­sdyr og med en begraenset bevaegelse­sfrihed, skal de kunne søge lae og tørt leje i vintermåne­derne.

Taet beplantnin­g

I relation til Bo Witte-Pedersens pointe med, at det for ham virker tilfaeldig­t og vilkårligt, hvem af de cirka to håndfulde bison-avlere, der er i Danmark, som stilles over for krav om laeskure til de tonstunge kvaeg, siger Else Enemark.

– Vi har ikke kraevet specifikt, at Bo skulle opstille laeskure. Det kunne lige så godt vaere i form af eksempelvi­s af taet beplantnin­g, at han lever op til vores krav, tilføjer Else Enemark.

– Jeg kender ikke forholdene hos de forskellig­e bison-avlere, men kan sige, at vi jaevnligt foretager kontroller i udvalgte besaetning­er. Hvis der som i tilfaeldet med Bo Witte-Pedersens besaetning er uregelmaes­sigheder, påpeger vi det og stiller krav om, at tingene bringes i orden.

Jeg forstår godt, at Bo Witte-Pedersen er frustreret og føler sig ramt

 ??  ?? Det bliver ikke nogen overskudsf­orretning for Bo Witte-Pedersen, selv om han får solgt eller slagtet samtlige sine bisonkvaeg og dermed vil kunne saelge store maengder kød.
Det bliver ikke nogen overskudsf­orretning for Bo Witte-Pedersen, selv om han får solgt eller slagtet samtlige sine bisonkvaeg og dermed vil kunne saelge store maengder kød.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark