Ekstra Bladet

Hun løj sig død

Retten i Lyngby indledte i går retssagen mod ’Kvinden med den tunge kuffert’

- JULIE TERMANSEN METTE PEDERSEN jt@eb.dk; mepe@eb.dk

Først vandt hun deres sympati med sin venlige, åbenhjerti­ge facon og historier om sin alvorlige kraeftsygd­om, en voldelig aegtemand, sønnen, der var misbruger, eller barnebarne­t, der var indlagt.

Dernaest snød hun dem for forskellig­e pengebeløb, og så hørte de enten aldrig fra hende igen – eller også fik de en besked om, at hun var alvorligt syg eller afgået ved døden.

Disse faellestra­ek blev gentaget af flere vidner, da de i går afgav forklaring i Retten i Lyngby i sagen mod 61-årige Marie Madeleine Steen.

Sad med blikket ned

Kvinden er tiltalt for i alt 22 tilfaelde af bedrageri samt to tyverier i perioden 2014 til 2018. Ti af forholdene erkender hun, resten benaegtes.

Den tiltalte selv naegtede at afgive forklaring. Hun støttede sig til to krykker, da hun kom ind i retten og sad dagen igennem ved siden af sin forsvarer med blikket ned.

Hun var kraftigt bygget, iklaedt sort tøj, laebestift og perleøreri­nge. Det hvide hår var kortklippe­t og velfrisere­t.

Ikke en eneste gang kiggede hun på de 11 vidner, som en efter en forklarede, at de er blevet snydt af den norske kvinde, som ellers efterlod et positivt førstehånd­s indtryk hos alle.

– Hun var en enormt paen dame. Og rigtig, rigtig sød, lød det fra et vidne, der blev franarret knap 4000 kroner, som hun gav Marie Madeleine Steen i den tro, at kvinden ville skaffe to Roskilde Festival-billetter.

– Jeg ved ikke, hvad jeg har taenkt, da jeg bare gav hende pengene.

Afgået ved døden

Marie Madeleine Steen er blandt andet tiltalt for at have svindlet sig til hotelovern­atninger flere steder i landet. Indehavere­n af en bed & breakfast i Vejby er ifølge anklageskr­iftet blevet snydt for 2750 kroner. Han fortalte i retten, at han – efter kvinden var rejst – fik en mail fra hendes søn om, at hun var afgået ved døden.

Samme besked fik Løgumklost­er Refugium, hvor den 61-årige kvinde rejste efter 11 overnatnin­ger uden at betale.

– Jeg havde det lidt sådan ’Ahhhh’. Men tvivlen skal selvfølgel­ig komme den anklagede til gode, sagde vidnet fra refugiet i retten.

Retssagen fortsaette­r i morgen, hvor flere vidner skal forklare om mødet med Marie Madeleine Steen – også kendt som ’Kvinden med den tunge kuffert’.

Jeg ved ikke, hvad jeg har taenkt, da jeg bare gav hende pengene

 ?? FOTO: TORE KRISTIANSE­N, VG ?? Den norskfødte Marie Madeleine Steen er dømt talrige gange for svindel i Norge og Sverige siden 1992.
FOTO: TORE KRISTIANSE­N, VG Den norskfødte Marie Madeleine Steen er dømt talrige gange for svindel i Norge og Sverige siden 1992.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark