Ekstra Bladet

De kan blive ny traener

Sønderjysk­E skal på jagt efter en ny cheftraene­r, efter at klubben mandag valgte at fyre Claus Nørgaard. Her er fire bud på en ny Sønderjysk­E-boss

- ANDREAS ARP, TIPSBLADET.DK Peter Sørensen, 45 år FOTO: ERNST VAN NORDE Christian Lønstrup, 47 år FOTO: JENS DRESLING FOTO: AP

Søndag eftermidda­g efter nederlaget til FC København kunne klubbens cheftraene­r Claus Nørgaard fortaelle på direkte tv, at han stopper ved kontrakudl­øb til sommer, men nu står det altså klart, at Nørgaard ikke får det sidste halve år af sin kontrakt med.

Klubben har nemlig valgt at fyre Claus Nørgaard med øjeblikkel­ig virkning, og sportschef Hans Jørgen Haysen forventer derfor nu, at en ny cheftraene­r er på plads, inden at ferien slutter den 7. januar.

Peter Sørensen blev tilbage i august fyret i Silkeborg IF efter en nedrykning fra Superligae­n og en skuffende start på tilvaerels­en i NordicBet Ligaen, og tilbage i november gjorde han det klart, at han var klar på at få et nyt cheftraene­rjob.

Med 157 Superligak­ampe i spidsen for henholdsvi­s AGF og Silkeborg IF vil Sønderjysk­E få en erfaren herre, hvis de kigger i Peter Sørensens retning, og det er samtidig en mand, der gerne udvikler unge spillere, gerne spiller offensiv fodbold, og som har har rimelig med succes de steder, han har vaeret. I Silkeborg var han en nøglefigur i udviklinge­n af Robert Skov og Jens Martin Gammelby.

Den tidligere FC Helsingørb­oss er måske ikke det mest oplagte valg, efter at han for få måneder siden forpligted­e sig til en fremtid i FC Roskilde. Det forholder sig bare sådan, at Sønderjysk­E og mere specifikt sportschef Hans Jørgen Haysen før har givet udtryk for, at Christian Lønstrup kunne vaere et interessan­t navn for Sønderjysk­E.

Hvis man stadig ser en SønderyskE-fremtid i ham, kunne han meget vel vaere et forsøg vaerd, og mon ikke Christian Lønstrup gerne skifter tilvaerels­en i bunden af NordicBet Ligaen ud med et cheftraene­rjob i Haderslev.

Henrik Pedersen, 40 år

Den 40-årige dansker blev tilbage i starten af oktober fyret i Eintracht Braunschwe­ig efter en dårlig start på saesonen, og han er ikke et oplagt bud til jobbet i Sønderjysk­E. Men han er et interessan­t bud, for han ville vaere en traener, der ville bryde med det spillemaes­sige kendetegn, vi husker Sønderjysk­E for. Pedersen er en mand, der tror på højt presspil og er 'skolet' i Red Bull-koncernen.

Henrik Pedersen var tilbage i 2016 også en af de staerkeste kandidater til at overtage jobbet efter Jakob Michelsen, da han smuttede til svenske Hammerby, men det blev i stedet Claus Nørgaard, den danske klub valgte.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Godt matchBrian Priske ligner et godt bud på en ny traener i Sønderjysk­E. Han er en erfaren traener, der går op i detaljerne og er velanset.
FOTO: LARS POULSEN Godt matchBrian Priske ligner et godt bud på en ny traener i Sønderjysk­E. Han er en erfaren traener, der går op i detaljerne og er velanset.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark