Ekstra Bladet

Anklager fremlaegge­r vilde tal: Så brutale er LTF

-

Loyal To Familia har vaeret indblandet i mindst tre vaebnede konflikter med 63 skudepisod­er, 17 sårede og fem draebte. 363 ud af bandens 372 medlemmer er straffet, og 15 af dem er blevet idømt samlet 127 års faengsel.

Det er anklagemyn­dighedens påstand i sagen om opløsning af banden, der har vaeret midlertidi­gt forbudt siden 4. september sidste år.

Nu skal det afgøres, om man med grundloven i hånden kan opløse banden, og det spørgsmål skal en dommer og to domsmaend i Københavns Byret tage stilling til.

Medlemstal halveret

Da banden i 2017 var på sit højeste, var der ni danske afdelinger, to svenske og 243 medlemmer på samme tid.

Siden er medlemstal­let mere end halveret, og politiet anslår, at der på nuvaerende tidspunkt er 107 medlemmer tilbage – fordelt på afdelinger på Nørrebro, Sjaelør, Fredericia og Køge.

I løbet af sagen vil anklagemyn­digheden fremlaegge et omfattende bevismater­iale, der blandt andet skal dokumenter­e, at banden er en forening efter grundloven­s paragraf 78 og opnår sine mål med vold – et af sagens centrale temaer og noget bandens forsvarsad­vokat, Michael Juul Eriksen, bestrider.

Han mener, at det er et politisk ønske, at sagen bliver ført, og afslørede, at retten under sagen har sagt nej til, at politiet måtte aflytte bandens medlemmer.

Han mener også, at det er et problem, at der er blevet indført en lovaendrin­g siden det midlertidi­ge forbud, som gør det muligt for politiet at føre såkaldte ’tilfaeldig­hedsfund’ som beviser i sagen.

Ansigts-tatovering

Michael Juul Eriksen var fra morgenstun­den flankeret af et medlem af LTF. Yderligere to personer med tilknytnin­g til banden – den ene med en LTF-ansigts-tatovering – tog plads på tilhørerpl­adserne. De forlod dog atter retten, da det kom frem, at de senere skal vidne i sagen.

I forbindels­e med sagen har politiet forsøgt at afhøre bandens leder, Shuaib Khan, og de øvrige ledende medlemmer, men de har ikke ønsket at afgive forklaring.

 ?? ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX ?? Politiet anslår, at der er 107 medlemmer af LTF.
ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX Politiet anslår, at der er 107 medlemmer af LTF.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark