Ekstra Bladet

MARIA HIRSE BRØD SAMMEN I RETTEN

PÅ ANKLAGEBAE­NKEN I RETTEN : Tiltalt for haeleri, besiddelse af et knojern og forsøg på indbrud

- JULIE TERMANSEN jt@eb.dk

Den smukke og smilende bogstavs-vender fra ’Lykkehjule­t’ havde i går ansigtet slået i noget mere alvorlige folder, da hun var for retten i Helsingør. Maria Hirse er tiltalt for at have opbevaret tyvekoster for 124.000 kroner, besiddelse af et knojern og forsøg på indbrud i en hestestald.

Blandt haelervare­rne var blandt andet PH-lamper, designer-borde og vinflasker.

Hun naegter sig skyldig i det hele.

Det var ikke så simpelt. Hans relationer i klubben gjorde, at jeg ikke sagde ordentligt fra

Men den succesfuld­e forfatter og tv-vaert var ikke alene i retten. Ved siden af hende sad en 46-årig mand, som det fremgik i retten har staerke relationer til en kendt rockerklub.

Manden er omfattet af navneforbu­d.

Boede med rocker

Selvom Maria ikke direkte ville uddybe det egentlige forhold til manden, fortalte hun dog, at vedkommend­e i en periode havde boet og overnattet i hendes sommerhus, og hun havde givet ham lov til at opbevare nogle flyttekass­er hos hende.

Hun fortalte også, at hun var bange for ham og de relationer, som han havde i rockermilj­øet.

– Det var ikke så simpelt. Hans relationer i klubben gjorde, at jeg ikke sagde ordentligt fra.

Anklageren Nicky Petterson spurgte Maria direkte, om hun var bange for manden.

– Ja, lød svaret lavmaelt.

Maria var under flere af sine forklaring­er dybt berørt og måtte med grådkvalt stemme svare og holde tårerne tilbage.

I en pause satte hun sig ned til en af tilhørerne, som nussede hende beroligend­e på ryggen og havde noget papir, hun kunne tørre øjnene med.

Var grådkvalt

Selvom Maria Hirse i retten forklarede, at hun ikke vidste, hvilke genstande hun opbevarede i sit sommerhus, vedkendte hun dog at have solgt en del af den 46-årige tiltaltes ting over DBA, hvorefter hun afleverede pengene til ham. Blandt andet nogle vinflasker, som var blandt de tyvekoster, som politiet fandt ved ransagning­en af sommerhuse­t tilbage i sommeren 2017.

Retssagen fortsaette­r 26. februar, hvor der afventes dom.

 ?? FOTO: BO NYMANN/RITZAU SCANPIX ?? Nyt navn 47-årige Maria Hirse tog sidste år navneforan­dring til Mariia Madeleine Sea Svensson og optraeder også under det navn i anklageskr­iftet.
FOTO: BO NYMANN/RITZAU SCANPIX Nyt navn 47-årige Maria Hirse tog sidste år navneforan­dring til Mariia Madeleine Sea Svensson og optraeder også under det navn i anklageskr­iftet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark