Ekstra Bladet

Sass pjaekkede løs – sådan blev det skjult

Venstrerev­isor kraever svar om lukkethed i sagen

- JONAS SAHL JANUS ØSTERGAARD sahl@eb.dk; jao@eb.dk

Henrik Sass Larsens (S) høje fravaer igennem 2018 blev forsøgt mørkelagt af Statsrevis­orerne.

Men for halvandet år siden frigav Statsrevis­orerne alle oplysninge­r om fravaer.

Det viser en mail, som Ekstra Bladet modtog fra Statsrevis­orerne 20. juni 2017.

Dengang oplyste man glad og gerne, at Henrik Sass Larsen som den eneste havde haft fravaer ved et enkelt af de seks møder i første halvår af 2017. Der er tale om et hverv, som årligt indbringer Henrik Sass Larsen 330.000 kroner oven i folketings-gagen på 660.000 kr.

Hemmeligt skulkeri

Denne åbenhed står i skaerende kontrast til de sparsomme oplysninge­r om fravaer, som Ekstra Bladet modtog per mail i starten af januar i år.

Statsrevis­orerne ønskede kun at oplyse, at der havde vaeret ’fem afbud fra i alt to statsrevis­orer. Jeg kan ikke oplyse, hvem der har meldt afbud’, lød det i en mail fra Statsrevis­orernes sekretaria­tschef.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r blev mailen afsendt efter en drøftelse blandt statsrevis­orerne i december.

Venstres statsrevis­or og politisk ordfører, Britt Bager, er fortørnet over, at hun ikke i forbindels­e med mødet i december blev oplyst, at Statsrevis­orerne tidligere har udvist fuld åbenhed om fravaer.

– Det er nye oplysninge­r for mig, at der er blevet givet en hel åben aktindsigt.

– Så det vil jeg diskutere med de andre statsrevis­orer på førstkomme­nde møde, siger hun.

Selvfølgel­ig åbenhed

Både Britt Bager og Enhedslist­ens Frank Aaen udbad sig på mødet i december ret til at oplyse pressen eller andre om, at de ikke havde haft noget fravaer.

– Frank Aaen, hvordan har du det med, at I ikke blev oplyst, at der tidligere har vaeret en anden og åben praksis?

– Det er en vigtig oplysning, som vi burde have haft, siger han, og tilføjer:

– Jeg har det principiel­le grundsynsp­unkt, at selvfølgel­ig skal man stå på mål for, om man kommer eller ikke kommer, lyder det fra Frank Aaen.

Henrik Sass Larsen henviser igennem Socialdemo­kratiets pressetjen­este til Statsrevis­orerne for spørgsmål om åbenhed omkring fravaer.

Det er en vigtig oplysning, som vi burde have haft

 ?? FOTO: LARS KRABBE/RITZAU SCANPIX ?? Socialdemo­kratiets pressetjen­este afviser på vegne af Henrik Sass Larsen, at hemmeligho­ldelsen af oplysninge­r om fravaer skete på hans initiativ.
FOTO: LARS KRABBE/RITZAU SCANPIX Socialdemo­kratiets pressetjen­este afviser på vegne af Henrik Sass Larsen, at hemmeligho­ldelsen af oplysninge­r om fravaer skete på hans initiativ.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark