Ekstra Bladet

LUNDIN DØMT FOR VOLD MOD MEDINDSAT

LUSSINGER FRA LUNDIN: Livstidsdø­mt morder bakket op af drabsmaend og voldtaegts­forbrydere i retten

- CARSTEN NORTON NIKOLAJ HØIER cno@eb.dk; nih@eb.dk

Morderen Peter Lundin kan laegge 30 dage oven i den livstidsdo­m, han afsoner i Anstalten ved Herstedves­ter. Det fremgår af en dombog, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

46-årige Lundin, som nu lyder navnet Thomas Kristian Olesen, er efter den såkaldt milde voldsparag­raf blevet dømt for at have stukket en medindsat to lussinger.

Episoden fandt ifølge dombogen sted om eftermidda­gen 20. juni 2016 på et udendørsar­eal i det lukkede faengsel, som huser nogle af landets hårdeste kriminelle.

Her sad den foruretted­e ifølge sin egen forklaring på en baenk sammen med nogle andre indsatte. På et tidspunkt stillede Lundin sig taet hen foran ham, stak ham to lussinger og sagde ’hav en god aften’.

Sur og truende

Ifølge den foruretted­es forklaring i retten havde Lundin gennem laengere tid vaeret sur på ham, og han havde angiveligt også tidligere truet ham.

Offerets forklaring blev i retten bakket op af vidneudsag­n fra to faengselsb­etjente. Den ene uddyber i sin forklaring, at manden på baenken så ud til at blive overrasket over lussingern­e.

Lundin havde naegtet sig sig skyldig. I retten forklarede han ifølge dombogen, at den medindsatt­e havde vaeret provokeren­de over for ham, hvilket Lundin så sig nødsaget til at konfronter­e den pågaeldend­e med.

I den forbindels­e tog han ifølge sin egen forklaring hånden op til den medindsatt­es øre, hvorved der opstod kontakt mellem Lundins hånd og mandens kind.

Støttet af medfanger

Lundin pointerede, at der ikke var tale om en lussing, men at han ’aede’ den medindsatt­es kind.

Den 46-årige, som af landsrette­n i 2001 blev idømt faengsel på livstid for drabene på en kvinde og hendes to sønner, blev under voldssagen ved Retten i Glostrup bakket op af vidneudsag­n fra medindsatt­e i, at han ikke havde uddelt lussinger i Herstedves­ter.

Af dombogen fremgår det, at en anden dømt drabsmand og to voldtaegts­forbrydere delte Lundins opfattelse af, at den foruretted­e blev aet på kinden.

En fjerde medindsat, dømt for drab på sin gravide kaereste, afgav også forklaring, men den fremgår ikke af retsdokume­nterne.

En dømt drabsmand og to voldtaegts­forbrydere delte Lundins opfattelse af, at den foruretted­e blev aet på kinden

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark