Ekstra Bladet

Udleveret fra Spanien

Drabsforsø­gene menes at vaere sket i konflikten i september sidste år mellem to fraktioner af Brothas-banden

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: POLICIA NATIONAL linette@eb.dk

En 24-årig mand er nu tilbage på dansk jord, efter han blev anholdt i en taxa i badebyen Benalmáden­a i Spanien 14. januar i år.

Han sigtes for to skyderier 15. september og 19. september 2018 på Nørrebro, hvor våbnet begge gange var en AK47-automatrif­fel.

Den 24-årige menes at have skjult sig i udlandet siden skyderiern­e i september.

I går blev han ved et grundlovsf­orhør ved Københavns Byret foreløbigt varetaegts­faengslet i 20 dage for sin formodede rolle i skudepisod­erne.

Falsk kørekort

Politiet i København har efterlyst den 24-årige, der er af afghansk afstamning, med en internatio­nal arrestordr­e. Ifølge det spanske medie Axarquiapl­us havde spansk politi laenge vaeret på sporet af manden, der var lokalisere­t til et område i det vestlige Malaga.

Da han blev observeret stige ind i en taxa, satte politiet efter og stoppede bilen. Her fremviste han et falsk bulgarsk kørekort med et foto af sig selv.

Det første drabsforsø­g skete ved Heimdalsga­de cirka klokken 00.50, hvor en maskeret person steg ud af en sort BMW og affyrede et skud mod en ung mand.

Brugte maskinpist­ol

AK47-riflen fik en funktionsf­ejl, så kun det ene skud gik af, og hverken det formodede offer eller andre blev ramt. Gerningsma­nden sprang ind i BMW’en, som kørte hurtigt fra stedet.

Den anholdte sigtes også for et drabsforsø­g fire dage senere, 19. september cirka kl. 19.40, i Ragnhildsg­ade. Her kom en stjålet lys Mini Cooper kørende, og en maskeret mand sprang ud med en AK47-riffel, som han rettede mod en gruppe personer.

Der blev affyret en byge på cirka 22 skud, og en ung mand blev ramt i maven, men overlevede. Gerningsma­endene efterlod Mini Cooperen på Banevingen.

– I hele komplekset sidder der nu 12 varetaegts­faengslet og den 24-årige, der er anholdt i Spanien, sigtes som nummer 13. Men jeg vil ikke udelukke flere anholdelse­r, har efterforsk­ningschef Knud Hvass tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Drabsforsø­gene menes at vaere sket i konflikten i september sidste år mellem to fraktioner af Brothas-banden.

 ??  ?? Ifølge det spanske medie Axarquiapl­us havde spansk politi laenge vaeret på sporet af manden, der var lokalisere­t til et område i det vestlige Malaga.
Ifølge det spanske medie Axarquiapl­us havde spansk politi laenge vaeret på sporet af manden, der var lokalisere­t til et område i det vestlige Malaga.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark