Ekstra Bladet

Ikke flere som Einar – nedlaeg regionerne

- Peter Skaarup Gruppeform­and, Dansk Folkeparti Laes mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

JEG FIK NOGET at taenke over på grund af den ubehagelig­e historie om 92-årige Einar Flintrup. Einar er ensom, naesten blind og lider af diabetes, men Helsingør Kommune ville ikke give ham en plejehjems-plads. 29. januar blev han fundet hjaelpeløs i sit hjem af en hjemmehjae­lper, hvorefter han blev indlagt på hospitalet ifølge Helsingør Dagblad.

Før medieomtal­en mente kommunen ikke, at han var traengende nok til en plejehjems-plads. Det har så aendret sig nu.

Men aerlig talt, skal der virkelig medieomtal­e til, før borgerne kan vaere sikre på at få den velfaerd, de fortjener? Og hvad sker der rundt om i det ganske land, når der ikke lige er en vagthund som Helsingør Dagblad, Ekstra Bladet og B.T.? starter, er, at borgere som Einar ikke skal kunne blive ofre for forskellig­e offentlige instansers ’kassetaenk­ning’.

Det er velkendt, at kommuner kan begå fejl ved ikke at tildele plejehjems-pladser i tide. Der kan i øvrigt vaere gode grunde til at lade aeldre blive i eget hjem, men i Einars tilfaelde var det tydeligvis en fejl. Sagen er, at plejehjems-pladser koster meget i de kommunale kasser, og det medfører undertiden ’kassetaenk­ning’.

Omvendt hører hospitaler­ne under regionerne, og de prøver at få patientern­e udskrevet hurtigst muligt. Nogle gange lidt for hurtigt. For så bliver de udskrevne patienter jo kommunens ansvar. Igen er der tale om ’kassetaenk­ning’.

Det skal ikke kunne betale sig for hverken kommuner eller regioner at ’kassetaenk­e’

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Den ubehagelig­e historie om 92-årige Einar Flintrup godtgør, at det er tid at gøre op med kassetaenk­ningen i det danske sundhedsva­esen, skriver Peter Skaarup.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Den ubehagelig­e historie om 92-årige Einar Flintrup godtgør, at det er tid at gøre op med kassetaenk­ningen i det danske sundhedsva­esen, skriver Peter Skaarup.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark