Ekstra Bladet

Vellykket

- Henrik Queitsch hq@eb.dk

’Mødregrupp­en’.

Instr.: Charlotte Sachs Bostrup. Medv.: Danica Curcic, Anders W. Berthelsen, Julie Agnete Vang, Laerke Winther m.fl. 99 min. Premiere i dag i 103 biografer.

★★★★☆☆

’Mødregrupp­en’ er noget så naermest sensatione­lt som en vellykket dansk komedie eller feelgood-film.

Dem kan der vaere årevis imellem, så der er grund til at klappe højt i haenderne, når det endelig sker.

Bevares, der er ikke tale om stor filmkunst, men det foregiver det heller ikke at vaere, men man hygger sig gevaldigt i dens selskab, og helt uden bid og vid er den bestemt heller ikke.

Instruktør­en Charlotte Sachs Bostrup og manuskript­forfattere­n Christina Sederqvist har det, man med et diplomatis­k udtryk kalder ujaevne karrierer bag sig, så jeg indrømmer blankt, at forventnin­gerne ikke just var skruet helt i vejret her. Men så kan man på den anden side også nemmere blive positivt overrasket, og det skal man heller ikke kimse ad.

Veloplagt

Historien er ikke voldsomt original, men udførelsen er så veloplagt, at det tilgiver man gerne. Line (Danica Curcic) lever livet som forkaelet overklasse­kvinde i Hongkong, mens manden Bjørn (Anders W. Berthelsen) forvalter familiefor­muen. Det viser sig dog, at han også har gang i forvaltnin­gen af den fillippins­ke barnepige, så Line griber fluks en kuffert samt deres lille søn.

Hun har ikke rigtig andre steder at gemme sig end i den lille fynske landsby Korinth, hvor hun i sin tid voksede op. Og man kan roligt sige, at hun ikke bliver budt velkommen med åbne arme.

Historien om den stakkels rige pige, der laerer noget om både sig selv og livet i mødet med sit provinsiel­le ophav – og vice versa – er som naevnt ikke voldsomt overrasken­de, men bliver serveret med så megen lune og charme, at den glider fuldstaend­ig ubesvaeret ned.

Det hjaelper også gevaldigt på det, at den er ualmindeli­g velspillet på stort set alle pladser, selv om man bliver nødt til at fremhaeve den altid fremragend­e Danica Curcic i hovedrolle­n samt Laerke Winther som revisoren Solvej med det bramfri glimt i øjet

Det virker i det hele taget som om, at holdet bag ’Mødregrupp­en’ har hygget sig gevaldigt under de solbeskinn­ede optagelser, og den slags har det med at smitte.

Et mentalt frikvarter

En af genrens praemisser er selvfølgel­ig, at det hele skal gå lykkeligt op til sidst, men vejen til den forudsigel­ige slutning er fyldt med veltilrett­elagte bump og stribevis af sjove scener og skarpe replikker, hvilket må siges at vaere succeskrit­eriet her.

Du kommer med garanti ikke til at ligge søvnløs over ’Mødregrupp­en’ – på nogen som helst facon – men det er der jo også så mange andre grunde til at gøre, at man med kyshånd tager imod et mentalt frikvarter – i hvert fald når det er pakket så indbydende ind, som det er tilfaeldet her.

 ?? FOTO: HENRIK OHSTEN ?? Danica Curcic viser endnu engang sit store talent.
FOTO: HENRIK OHSTEN Danica Curcic viser endnu engang sit store talent.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark