Ekstra Bladet

FORBYD DEM

-

RETSSAGEN om, hvorvidt banden Loyal to Familia kan forbydes permanent, startede i går i Københavns Byret.

SET fra et borgersyns­punkt er ingen i tvivl: De er ikke andet end en flok klokkeklar­e, kyniske gangstere af vaerste slags. De haerger med drab, afpresning,vold, og trusler. de har kunnet vokse At sig så store og spankulere rundt i deres Loyal to Familia-kluns så laenge, er i sig selv kraenkende for de flestes retsbevids­thed.

363 af bandens 372 nuvaerende eller tidligere medlemmer er straffede. alene siger noget Dét om, at det altså ikke er en husmorfore­ning, hvor et par af medlemmern­e tilfaeldig­vis er blandet ind i noget snask. Eller et hyggeligt broderskab, som forsvaret bedyrer.

NETOP gruppens egentlige formål er et kernepunkt skal beviforsøg­et at få banden forbudt. Det i på ses, at’foreningen’ opnår sine med vold m.m. mål Her man i hvert fald konstatere, at kriminalit­eten må er påfaldende massiv: DE HAR VAERET indblandet mindst tre vaebnede i konflikter med skudepisod­er, 17 sårede og fem 63 draebte. 15 af dem er blevet idømt samlet 127 års faengsel. Det lyder som noget fra en amerikansk gangsterfi­lm, menhar vaeret blodig virkelighe­d i årevis. Grovheden er så monumental, at alle kraefter er sat ind fra politi og anklagemyn­dighed for, at nu skal det lykkes at få et forbud igennem. Det er første gang i nyere tid, at en sådan sag om at forbyde en forening når helt frem domstolen. Retstil sagen ventes at vare 35 dage.

FORSVARERE­N er naturligvi­s bandens favorit– – advokat, Michael Juul Eriksen. Han slår som på – det er suspekt at det er et politisk ønske, at – sagen bliver ført. Ja? Her er politikern­e i hvert fald trit med deres vaelgere. Og lovgivende magt, udøvende og dømmende magt er som bekendt skarpt adskilte eller prøver Eriksen allerede nu at – lave konspirati­onsteorier og offerbille­der, der skal få det at fremstå, som om dommerne vil gå videre end lovens bogstav for at taekkes justitsmin­isteren? Det vil i så fald vaere helt tråd med de bandekrimi­nelles evindelige flaeben om, at de er forfulgte uskyldighe­der.

En flok klokkeklar­e, kyniske gangstere af vaerste slags

Laes reportagen på side 6-7

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Loyal to Familia haeger med naesten barnlig omhu om deres klubtøj – det skal baeres mindst fire gange om ugen, men skal tages af under kriminalit­et. P.t. er klunset helt forbudt – billedet er fra et tidligere retsmøde.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Loyal to Familia haeger med naesten barnlig omhu om deres klubtøj – det skal baeres mindst fire gange om ugen, men skal tages af under kriminalit­et. P.t. er klunset helt forbudt – billedet er fra et tidligere retsmøde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark