Ekstra Bladet

PRIS PÅ 16-ÅRIG FOLKESKOLE­ELEV: 22,5 MIO.

HOLLANDSKE AJAX har købt FC Nordsjaell­and-talentet Christian Rasmussen

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Han er lige blevet 16, går i 9. klasse i Bagsvaerd og er over 20 mio. kr. vaerd.

Den menige danske fodboldfan har formentlig aldrig nogensinde hørt om Christian Rasmussen, men det kommer han til.

Det er Ajax overbevist­e om, og faktisk er den hollandske storklub så sikre på den 16-årige offensivsp­illers kvaliteter, at de slaebte den store pengepung med til Farum for at købe ham fri af FC Nordsjaell­and. Som altid røber klubberne ikke, hvor mange penge der har skiftet haender, men Jan Laursen, sportschef for klubbens akademi, kalder i en pressemedd­elelse tilbuddet fra Ajax for ’enestående stort’.

Bonusbetal­inger

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r betaler Ajax i omegnen af tre mio. euro – 22,5 mio. kr. – for Christian Rasmussen.

Dermed kommer handlen op i samme niveau som FCK’s salg af Victor Jensen til den hollandske danskerklu­b for halvandet år siden.

Ud over transfersu­mmen har FC Nordsjaell­and sikret sig en lang raekke vaesentlig­e bonusbetal­inger i aftalen med Ajax og har også sikret sig en del af et potentielt videresalg.

Ajax’ danske scout, John Steen Olsen, har sendt positive rapporter til sin arbejdsgiv­er, men klubbens sportsdire­ktør Marc Overmars har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r også vaeret i Danmark for at se Christian Rasmussen i aktion.

Det indikerer, at der er tale om en handel af en vis kaliber.

– Når vi udvikler så talentfuld­e spillere, og samtidig spiller med det yngste hold i Europa, så stiger opmaerksom­heden fra udenlandsk­e klubber, ikke kun på Superliga-holdet, men også på de naeste som er på vej, og det har vi maerket kraftigt de senere år, siger Jan Laursen.

Han havde håbet at se U16-landsholds­spilleren få debut for Superliga-holdet, men Ajax’ tilbud var for godt til at sige nej.

Gør 9. klasse faerdig

FC Nordsjaell­and skal saelge for at få forretning­en til at køre rundt, og salget af Christian Rasmussen til Ajax er også en af årsagerne til, at klubben kunne afvise andre tilbud i det netop overståede transfervi­ndue. Christian Kjelder Rasmussen gør 9. klasse faerdig på Bagsvaerd Kostskole og skifter derefter til Ajax.

Han er med ni mål topscorer for FC Nordsjaell­ands hold i U17-ligaen, og hans afslutning­sevner med venstreben­et er en af de primaere årsager til, at Ajax har sendt så mange penge til Farum.

Men når man lige har solgt en spiller til FC Barcelona for omkring 560 mio. kr., er der også lidt at handle for ...

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark