Ekstra Bladet

Clara kastes for løverne

-

Uden Caroline Wozniacki på Fed Cup-holdet er succeskrit­eriet at undgå nedrykning fra den euro-afrikanske gruppe 1, fortaeller kaptajn Jens Anker Andersen fra polske Zialona Gora, hvor holdet i dag møder et meget staerkt, russisk hold.

– Vi er klar, men det er russerne vist desvaerre også, griner sportschef­en, som da også helst finder smilet frem, når det handler om de sportslige perspektiv­er.

Det bliver ikke mindst spaendende at se 16-årige Clara Tauson måle sig med nogle af verdens bedste, måske endda erfarne Anastasia Pavlyuchen­kova, verdens nummer 32.

– Vi har haft tre fine traeningsp­as hernede, og Clara ser godt ud. Hun ser faktisk endnu bedre ud end sidst, jeg havde hende på traeningsb­anen, selv om det kun er en måned siden. Det er ret imponerend­e, siger den erfarne ungdomstra­ener.

Et skridt op

Siden da har stjernefrø­et da også lige vundet en grand slam for juniorer, men hun bliver ikke sendt på banen iført et tungt forventnin­gspres af den grund.

– Det er nogle store, staerke løver, hun skal op imod, og det er et skridt op for hende, hvad modstand angår.

– Så det vigtigste er, at hun får laert en masse og spiller godt. Heldigvis er hun god til bare at gøre det, uanset kulissen, og jeg er ikke nervøs for hendes niveau. Det kan blive en sund uge for hende, siger Jens Anker Ankersen.

– Det har vaeret fantastisk at have hende med herned. Hun har vaeret smilende og social og er gået ind i det med alt, hvad hun har. Hun synes, det er sjovt med de store navne her, og hun suger til sig.

Først i eftermidda­g offentligg­ør han sit hold, men det er sandsynlig­vis 26-årige Karen Barritza, verdens nummer 669, der spiller førstesing­le.

Taber Danmark som forventet til Rusland og Polen venter en nedrykning­skamp, formentlig mod Estland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark