Ekstra Bladet

NU KAEMPER DE OM MILLIONER

Et juridisk slagsmål ser ud til at have taget sin begyndelse i kølvandet på angriberen Emiliano Salas tragiske skaebne

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

Det er ikke mere end et par uger siden, at angriberen Emiliano Sala var på vej hjem til sin nye klub Cardiff efter en smuttur i Nantes, hvor han sagde farvel til sine gamle holdkammer­ater.

Det store millionski­fte til Premier League skulle vaere det naeste store skridt i karrieren, men sådan forløb det som bekendt ikke.

Privatflye­t, der blev fløjet af piloten David Ibbotson, styrtede ned over Den Engelske Kanal, og selvom ingen af de to skaebner endnu officielt er blevet bekraeftet, formodes de begge døde.

Retsligt efterspil

Og nu lader det til, at de første skridt i et retsligt efterspil har taget sin begyndelse. Cardiff købte Sala for knap 127 millioner kroner i Nantes, men man valgte ikke at overføre den første rate, mens undersøgel­serne af ulykken stadig pågik.

Ifølge det engelske medie Sky Sports har Nantes nu forlangt et beløb i underkante­n af 50 millioner kroner overført af Cardiff med øjeblikkel­ig virkning. En melding, der er blevet overlevere­t af den franske klubs advokater.

Cardiff mener dog stadig, der er mange ubesvarede spørgsmål omkring ulykken, skriver mediet. Blandt andet ejerskabet af det lille privatfly. Flyet prøvede angiveligt at lette hele tre gange, før det lykkes, og den omstaendig­hed er også noget, der bekymrer Cardiff.

Liget forsøges bjaerget

Derfor lader det ikke til, at pengene frivilligt skifter haender. Senest blev vraget af det lille Piper Malibu-fly lokalisere­t af en delvist privatfina­nsieret eftersøgni­ng, som Salas familie havde igangsat efter at have modtaget økonomiske bidrag fra blandt andet flere fodboldsst­jerner. Her kunne eftersøger­ne spotte et lig inde i flyvraget, men endnu er ingen identifice­ret.

– Vi er i gang med at forsøge at bjaerge liget. Hvis vi lykkes, vil vi overveje, om det vil vaere muligt at bjaerge vraget også.

Staerke strømme i området betyder, at vi kun kan arbejde i begraensed­e perioder i løbet af dagen, og det gør processen yderst langsom, udtalte de engelske luftfartsm­yndigheder (AAIB, red.) tidligere.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ifølge det engelske medie Sky Sports har Nantes nu forlangt et beløb i underkante­n af 50 millioner kroner overført af Cardiff med øjeblikkel­ig virkning.
FOTO: RITZAU SCANPIX Ifølge det engelske medie Sky Sports har Nantes nu forlangt et beløb i underkante­n af 50 millioner kroner overført af Cardiff med øjeblikkel­ig virkning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark