Ekstra Bladet

KEVINS NYE KLAEDER

HAAS-KØRERNE traekker i sort og guld fra den kommende saeson

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Hvordan farverne på Haas’ VF19-racer praecist ser ud, og HVOR meget de ligner den klassiske Lotus, som i slutningen af 1970’erne gjorde Mario Andretti til verdensmes­ter og svenske Ronnie Peterson til legende, får vi svar på i dag.

Men uniformern­e til den kommende saeson gav Haas et smugkig på ved at tweete et billede, hvor Kevin Magnussen, Romain Grosjean samt test- og simulation­skører Pietro Fittipaldi er trukket i de nye klaeder.

Som ventet er farverne guld og sort ligesom den nye hoved- og titelspons­or Rich Energy.

Hvordan bilen ser ud, bliver afsløret på den fornemt fine Royal Automobile Club i London her til formiddag. Den aegte VF19’er bliver dog først lanceret om små to uger til vintertest i Barcelona.

Omgaerdet af mystik

Rich Energys topchef William Storey vil også vaere til stede, og i det hele taget er Haas-teamets nye sponsor omgaerdet med en vis mystik.

Energidrik­ken er ny, men ikke desto mindre uhyre svaer at få fat på og forhandles i øjeblikket kun via postordre.

Selv efter aftalen blev offentligg­jort, stod der ingen Rich Energy i køleskabet hos Haas i de sidste løb i 2018. Andre steder i paddocken er der ingen problemer med at fremskaffe en sukkerhold­ig energidrik.

Ikke kun hos Red Bull, men også hos Mercedes, der har Monster Energy som sponsor eller Racing Point, hvor der er Hype Energy på køl.

Det var dog lykkes Romain Grosjean at finde en smagsprøve ...

Pengene falder

Haas-teamet har hele tiden fastholdt, at deres jurister har gjort deres forarbejde, er tilfredse med aftalen, og at pengene falder.

Størrelsen af sponsorate­t er ikke officielt, og selv om prisen på et navnespons­orat i Formel 1 i årevis har vaeret faldende, er der tale om mindst ti millioner dollar – og formentlig mere.

Navne og kørernumre

I går offentligg­jorde det internatio­nale motorsport­sforbund, FIA, også saesonens officielle navne og kørernumre.

Fra denne saeson hedder Kevin Magnussens team officielt Rich Energy Haas F1 Team.

Mere bemaerkels­esvaerdigt er det tidligere Sauber, som nu hedder Alfa Romeo Racing.

Mens det tidligere Force India efter nogle måneder i taenkeboks ikke kunne finde en bedre løsning end Racing Point.

 ?? FOTO: RICH ENERGY HAAS F1 TEAM ?? Ser racende godt ud Haas-trioen Kevin Magnussen, Pietro Fittipaldi og Romain Grosjean i de nye klaeder.
FOTO: RICH ENERGY HAAS F1 TEAM Ser racende godt ud Haas-trioen Kevin Magnussen, Pietro Fittipaldi og Romain Grosjean i de nye klaeder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark