Ekstra Bladet

LTF’S HEMMELIGE REGLER

Optagelses­krav, penge, aflytning og uniform

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Jeg synes, vi skal lave tre andre trøjer for at gøre det mere hierarkisk

’En ven er en fjende, til han har bevist det modsatte’, og ’ingen unødvendig­e konflikter, ingen unødvendig afpresning’.

Sådan lyder et par af de interne regler i Loyal To Familia (LTF).

Det kom frem på den første af 35 retsdage, hvor Københavns Byret skal tage stilling til, om den berygtede bande skal opløses ved lov.

Sagens førstedag gav et sjaeldent indblik i LTF’s opbygning og hemmelige regler.

Det skete, da anklagerdu­oen fremlagde bevismater­ialet, der efter deres opfattelse viser, at banden er en forening, som kan forbydes efter grundloven.

Organisati­onstrae

Under en aktion, hvor politiets eliteenhed Aktionssty­rken (AKS) slog til mod et ledende bandemedle­m, blev der fundet et ’organisati­onstrae’ over banden og de forskellig­e afdelinger.

Praesident­en, Shuaib Khan, stod i toppen under sit alias ’Shebi’. En position, han har erkendt ved en tidligere retssag. Under ham var bandens ledelse – de såkaldte ’Nationals’ – navngivet med streger til de forskellig­e afdelinger.

Desuden var der en liste over faengslede medlemmer og en kolonne med udgifter: Her var kun angivet en bil af maerket BMW.

Frygt for aflytning

Ved andre ransagning­er hos bandens medlemmer har politiet fundet medlemslis­ter og dokumenter. De blev fremlagt i retten og angiver personlige oplysninge­r om medlemmern­e, status i banden, tøjstørrel­se og forskellig­e retningsli­njer for, hvordan medlemmern­e skal opføre sig.

Af dem fremgår det blandt andet, at medlemmern­e skal huske brug af kuglepen og papir på grund af risikoen for aflytning af politiet.

Generelt er LTF’s medlemmer pålagt et højt sikkerheds­niveau og mange opgaver.

De skal holde styr på kvarteret og undgå at snakke om belastende emner, der kan skade gruppen.

– Frontlinje­n består af ti mand, stod der under punktet ’defence/attack’ på et papir, politiet havde fundet.

Loyalitet for gruppen og respekt for ledende medlemmer er også blandt de nedskrevne regler.

Hierarki

I et brev fra et ledende LTFmedlem til en faengslet bande-bror var der tegnet skitser af bandens karakteris­tiske sorte trøjer.

’Jeg synes, vi skal lave tre andre trøjer for at gøre det mere hierarkisk’, stod der i brevet.

Her kunne man også laese, hvordan man blev medlem af den berygtede bande. Ifølge brevet starter LTF-aspiranter som hangaround­s i seks måneder.

Fuldblods-LTF’er

Herefter vurderes det, om man er vaerdig til opgraderin­g – ellers står den på yderligere seks måneders prøvetid, før man kan blive prospect i banden.

Den status har man i yderligere et år, og i alt går der altså to år, før man er fuldblods-LTF’er, som der stod i brevet.

Laes lederen på bagsiden

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nu skal det vaere slut Anklagemyn­digheden går efter at få opløst bandegrupp­eringen Loyal To Familia.
ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX Nu skal det vaere slut Anklagemyn­digheden går efter at få opløst bandegrupp­eringen Loyal To Familia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark