Ekstra Bladet

Pape tager fejl

- Kaj Berg Andersen Silkeborg

For 12 år siden var Det Konservati­ve Folkeparti med til at gennemføre den mest stupide og altødelaeg­gende politi-reform. Det skete efter svensk forbillede med centralise­ring af politiet og nedlaeggel­se af lokale politistat­ioner og landbetjen­te.

På det tidspunkt havde Sverige for laengst indset, at de have begået en kaempemaes­sig fejl og var begyndt en genopbygni­ng af det tidligere system.

I Ekstra Bladet 3. februar kan vi så laese, at Søren Pape Poulsen (K) nu som justitsmin­ister endelig har indset, at ’ja, politiet er kommet for langt vaek’. Derfor vil han praesenter­e et udspil på otte punkter, som skal genoprette det naere forhold mellem politiet og borgerne.

Når jeg som tidligere politimand laeser disse otte punkter, begynder jeg staerkt at tvivle på, at Pape Poulsen nogensinde kommer uden for en dør.

Bl.a. udtaler han, at han ikke går ind for genopbygni­ng af de lokale politistat­ioner, fordi han ’vil ikke binde mine betjente til mursten. De skal ud på gaderne’.

Dette betyder så, at borgerne rundtomkri­ng i Danmark heller ikke i fremtiden skal have en lokal politistat­ion.

Ligeledes vil jeg gerne høre Papes mening om, hvorfor dygtige politifolk skal tilbringe utallige timer bag et skrivebord med at udfylde diverse skemaer m.v. Ansaet dog nogle flere dygtige HK-medarbejde­re til dette bureaukrat­iske registreri­ngsarbejde, så politifolk­ene kan komme ud på gaderne, hvor folk ønsker dem.

 ?? FOTO: UFFE WENG ?? Søren Pape Poulsen vil ikke hjaelpe de borgere, der ønsker sig lokale politistat­ioner tilbage.
FOTO: UFFE WENG Søren Pape Poulsen vil ikke hjaelpe de borgere, der ønsker sig lokale politistat­ioner tilbage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark