Ekstra Bladet

VI HAR IKKE RÅD

- John Braendgaar­d Ebeltoft

Det meste af Danmark gik fuldstaend­ig i selvsving, da Mette Frederikse­n serverede nedslidt valgflaesk som optakt til valgkampen.

Pludselig skulle alle, som følte sig nedslidte, have lov til at traekke sig tidligere tilbage fra arbejdsmar­kedet! Det åbner jo en masse realøkonom­iske spørgsmål, som man skulle mene, at en ansvarlig statsminis­terkandida­t havde taenkt på inden.

For ikke så laenge siden fik vi en efterlønso­rdning, som netop var tiltaenkt dem, som gerne ville traekke sig lidt tidligere tilbage fra arbejdsmar­kedet på grund af nedslidnin­g. Den er nu barberet ned til naesten ingenting og nok snart helt vaek. Netop fordi Danmark ikke har råd til sådan en ordning.

Skulle politikern­e så i deres visdom komme frem til en ordning, hvor folk kunne traekke sig tilbage fra arbejdsmar­kedet på grund af nedslidnin­g, ville den første forudsaetn­ing jo nok vaere, at ordningen skulle vaere så favorabel, at man overhovede­t havde råd til at stoppe med at arbejde.

Og hvem skal kunne komme i betragtnin­g? Hvilken muskel skulle vaere nedslidt?

Rygmusklen, lårmusklen, armmusklen eller hjernemusk­len?

Hvem skal afgøre, om man nu er nok nedslidt? Sundhedsva­esnet mangler i forvejen laeger. Og med alle dem, der allerede nu mener, at de er nedslidte, vil der blive enorm mangel på laeger, som skal vurdere dette.

Kaere Mette Frederikse­n. Dit forslag er en dødssejler!

I stedet for hele tiden at agere brandslukk­ere skulle I forsøge at forebygge. Hvorfor bliver folk i fysiske job nedslidte? Brug jeres kloge hoveder på at tage initiative­r, som sikrer bedre arbejdsfor­hold, så folk kan blive på arbejdsmar­kedet i laengere tid.

Vi har ikke råd til at lade folk gå hjemme, og der er også brug for dem for at sikre velstanden i samfundet.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN ?? Mette Frederikse­ns forslag er en dødssejler, skriver John Braendgaar­d.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN Mette Frederikse­ns forslag er en dødssejler, skriver John Braendgaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark