Ekstra Bladet

VIL TROPPE OP ... MEDMINDRE HAN IKKE TROPPER OP

PJÆKKE-SASS BRYDER TAVSHEDEN: Den socialdemo­kratiske gruppeform­and mener ikke, at der er et problem med hans tårnhøje fravær fra Statsrevis­orerne

- JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL KRISTIAN B. LARSEN FOTO: JONAS OLUFSON jkm@eb.dk; jao@eb.dk; sahl@eb.dk; kbl@eb.dk

Det skulle tage fire møder med Statsrevis­orerne i 2019, før Henrik Sass Larsen ( S) endelig dukkede op i det magtfulde udvalg.

Ekstra Bladet var i går eftermidda­g mødt op foran revisorate­ts omstridte mødelokale, hvor Sass ikke ligefrem har været fast gæst, for at konfronter­e Socialdemo­kratiets statsrevis­or med det fravær, som de seneste uger er blevet afdækket.

Fravær fra en post, der hvert år kaster 330.000 kroner af sig oven i Sass’ folketings­løn.

– Du får trods alt 330.000 for det her hverv om året. Har du taget det alvorligt nok?

– Jeg synes, jeg har taget det alvorligt nok. Jeg har mine gode grunde til, at jeg havde noget fravær. Men det er nødvendigv­is ikke Ekstra Bladets sag at blande sig i. Men det har jeg. Løn kan man altid diskutere. Jeg er jo ikke nået op på et niveau af, hvad Ekstra Bladets chefredakt­ør tjener, så der er et stykke vej endnu.

– Vil du deltage i alle møder i Statsrevis­orerne i år?

– Alle de møder, jeg skal deltage i, og som jeg har forpligtet mig til at deltage i, tropper jeg op til, medmindre der er en rigtig god grund til, at jeg ikke tropper op, lyder det fra Henrik Sass Larsen, som bryder flere ugers tavshed over for Ekstra Bladet.

Højt betalte møder Undervejs i interviewe­t anfægter Henrik Sass Larsen, at det overhovede­t er nødvendigt eller forventeli­gt, at han deltager i visse af de højt betalte møder med sine statsrevis­or- kolleger.

– Sidst vi hørte fra dig, sagde du, at du ville få styr på din kalender. Men du er alligevel udeblevet fra tre ud af fire møder her i starten af året. Hvorfor egentlig det?

– Det er jeg ikke. Jeg har deltaget i de møder, jeg har givet tilsagn om, at jeg ville deltage i, og som jeg skal deltage i. Resten er invitation­er eller konference­r eller møder fra udlandet, hvor der kommer dem, der kommer. Og vi aftaler indbyrdes, hvem der har den. Det er ikke møder, hvor jeg er forpligtet til at skulle deltage, eller hvor det forventes, at jeg deltager.

Jeg har mine gode grunde til, at jeg havde noget fravær

Typisk er det dem, der har bedst tid eller dem, der ved mest om området

Vi har ordinære møder. Dem forventes man at komme til. 11 om året

– Vi har selv talt med formanden for Statsrevis­orerne, som siger, at det forventes, at man kommer til de møder, man kan ...

– Nej, det har han ikke sagt.

– Det har han sagt til os ... – Vi har lige siddet og talt om det derinde. Vi har ordinære møder. Dem forventes man at komme til. 11 om året.

– Så har vi besigtigel­sesrejser, som man også forventes at komme til. Så er der alle de andre møder. Der kommer kun dem, om man så må sige, som man udpeger fra gang til gang. Der forventes det aldrig nogensinde, at alle seks møder op. Typisk er det dem, der har bedst tid, eller dem, der ved mest om området, siger Henrik Sass Larsen.

 ??  ??
 ??  ?? – Jeg har deltaget i de møder, jeg har givet tilsagn om, at jeg ville deltage i, pointerer Henrik Sass Larsen.
– Jeg har deltaget i de møder, jeg har givet tilsagn om, at jeg ville deltage i, pointerer Henrik Sass Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark