Ekstra Bladet

Sass: Det er vekslende

-

Da Ekstra Bladet beder Henrik Sass Larsen svare på, hvor ofte han deltager i de ikke- ordinære møder med Statsrevis­orerne, hvoraf han har været fraværende ved tre ud af fire i 2019, bliver svarene hurtigt uldne.

– Hvor tit møder du så op til de møder, der ikke er ordinære?

– Det er vekslende. Jeg vil tro ... Det kommer an på, hvor mange der er. Og hvilken tid på året, vi er. Men det har vekslet lidt frem og tilbage.

– Nu har du haft fuld plade her i den første måned af året, hvor du ikke har været til tre møder. Hvorfor ikke det?

– Men Ekstra Bladet ved jo godt ... Og I skriver med ond tro her. Fordi I har fået forklaring­en, at man ikke forventes at møde op til alle møderne. Så når du pludselig begynder at definere, at der er møder, jeg skal have deltaget i, som jeg faktisk ikke skal deltage i, så bliver det i ond tro.

– Så derfor tænker man, hvorfor du egentlig laver den her type journalist­ik. Fordi enten forstår du ikke, hvad vi siger - og vi har allesammen talt om derinde, at vi har givet samme forklaring – eller også må det simpelthen være, fordi du er i ond tro og kun ude på at lave kampagne.

– Der er bare mange af vores læsere, der ikke kan forstå, at man kan tjene 330.000 om året oven i sin folketings­løn som statsrevis­or, hvor man ikke behøver at komme til møderne ...

– Men der er så mange ting, man kan stille spørgsmål til. Også hvad journalist­er tjener.

– Det har altid været sådan, at vi har fordelt det mellem os fra gang til gang med, hvem der kan komme, hvem der har lyst, og hvem der har tid. Men det er ikke møder, vi skal møde op til. Det er ikke den måde, vi arbejder på hos Statsrevis­orerne.

– Du siger, I kan dække hinanden af. Det kan man ikke på min arbejdspla­ds. Er det holdbart for Statsrevis­orerne, at man bare kan sige: Du tager den, så bliver jeg hjemme?

– Jeg synes, det er superfornu­ftigt. Det er en god måde at udnytte ressourcer­ne på, fordi hvis vi skulle gå til alle møder og til alle diskussion­er, det ville være helt umuligt.

– På den måde dækker vi hinanden af.

Ekstra Bladet forsøgte i går at få en reaktion fra Statsrevis­orernes formand, Henrik Thorup ( DF), til Henrik Sass’ udlægning af møderegler­ne.

Men Thorup ønsker ikke at sige ét ord mere om Sass’ fravær, lader han forstå.

Men Ekstra Bladet ved jo godt ... Og I skriver med ond tro her

Det er ikke møder, vi skal møde op til. Det er ikke den måde, vi arbejder på hos Statsrevis­orerne

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark