Ekstra Bladet

Overvejede comeback til ’ Walter og Carlo’

-

Da Ole Stephensen og Jarl Friis- Mikkelsen i 1985 spillede henholdsvi­s Walter og Carlo i filmen ’ Walter og Carlo – op på fars hat’, gik 953.743 danskere i biografen og lod sig fornøje af de to spasmagere.

Filmen er stadig blandt de mest sete biograffil­m i Danmark, og siden er det blevet til to opfølgere – ’ Walter og Carlo – yes, det er far’ i 1986 og ’ Walter og Carlo i Amerika’ i 1989.

Tanken om at genoplive de to 80’ er- figurer har aldrig fristet Jarl Friis- Mikkelsen – lige indtil for kort tid siden.

Fortalte Ole om idéen

I forbindels­e med Ole Stephensen­s død fortæller Friis- Mikkelsen, at sidste gang, de to kammerater og kompagnone­r snakkede sammen, var det for netop at drøfte et muligt kommende ’ Walter og Carlo’projekt. – Vi talte sammen i telefon for ikke ret lang tid siden. Jeg havde haft et møde om et projekt med en filmmand, som troede, at det var en ny ’ Walter og Carlo’film, jeg ville tale med ham om. Det var det så ikke, men han havde faktisk en idé, som jeg tænkte lidt videre over. Så jeg ringede til Ole og fortalte om idéen, fortæller Jarl.

Overvejer tegnefilm

Ifølge Jarl Friis- Mikkelsen blev Ole Stephensen noget forundret over hans pludselige positive tilgang til at se på ’ Walter og Carlo’ igen.

– Jeg havde jo svoret, at jeg ikke ville lave mere ’ Walter og Carlo’, men jeg syntes alligevel, vi skulle mødes om den her idé. Det blev så ikke til noget, siger Jarl Friis- Mikkelsen stille.

Ole Stephensen­s pludselige død satte en brat stopper for de spæde planer, men Jarl Friis- Mikkelsen bekræfter, at der var et projekt i støbeskeen.

– Ja, men på en helt anden måde. Den her idé var bare helt anderledes, siger Jarl Friis- Mikkelsen, der ikke regner med, at idéen bliver til noget nu.

– Nej, det gør den nok ik- ke. Men vi har også talt om ’ Walter og Carlo’ som tegnefilm, og hvis det bliver til noget, kan det blive i Oles minde, siger Jarl FriisMikke­lsen, der beskriver tabet af sin makker som ’ at miste en arm’.

 ?? FOTO: NORDISK FILM ?? Jarl og Ole fik succes med ’ Walter og Carlo’- filmene.
FOTO: NORDISK FILM Jarl og Ole fik succes med ’ Walter og Carlo’- filmene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark